imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mit gondolnak a véleményvezérek az iPhone X-ről?


A tengeren túlon szerencsésebb benfenntesek már kézhez kaptak néhány készüléket. Vajon sikerült megugrani a magasra tett lécet a gyakorlatban is?

Az új iPhone zászlóshajójának számos újítása közt akad néhány, mely a bemutatás óta izgatja mindenki fajtáziáját. Ilyen a Super Retina OLED kijelző kamera szigettel, a Face ID, új kamera és a vegyes fogadtatásban részesült Animojik. Hiánypótlóként, amíg hozzánk is megérkezik az új telefon, nézzük milyen volt az első általános benyomás néhány nap használat után.

Előre szólunk, ez a cikk (vagy inkább videógyűjtemény) le tud foglalni addig, amíg a család egy egészestés játékfilmet megnéz a nappaliban. Kezdjük a nagyobb tech magazinokkal.

The Verge

“Az iPhone X egyértelműen a valaha készült legjobb iPhone. Vékony, erőteljes, szilárd elképzelése van arról, mennyi mindenre lehet egy telefonban megbújó kamerát használni, a külseje pedig teljesen új magaslatokba helyezi a design fogalmát. Hardveresen hatalmas előrelépést jelent. Ha te is előrendelted, garantáltan elégedett leszel.” – 

Engadget

“Ami a messze legkiemelkedőbb az iPhone X-ben az nem az, hogy mennyire különbözik az eddigi modellektől, hanem, hogy a változások mennyire természetesnek tűnnek. Tim Cook egyértelművé tette, hogy az iPhone X az Apple okostelefonok jövője és ez a jövő nem is tűnik annyira távolnak, hiszen meglepően gyorsan válik természetessé.” – Chris Velazco

TechCrunch

“Összsségében azt mondhatnám, hogy kell egy kis idő, mire megszokod az iPhone X-et. Durva a váltás a Home gombról egy teljesen gesztus vezérelt felületre. De, ha egyszer ráérzel, akkor nagyon gyors és gördülékeny az egész. És mielőtt észbekapnál, már el is felejtetted, hogy valaha mindehhez egy gombot használtál.” – Matthew Panzarino

Wired

“Néhány napot eltöltve az iPhone X társaságában, azt kell mondjam, kezdem kiismerni. Ez már egyértelműen egy más szint. Egy készülék, ami teljes egészében egy kijelző – mely már akkor is reagál, ha csak ránézel, minden gomb és töltőkábel nélkül működik. Egy évtized múlva, amikor már az iPhone XX érkezik majd, már tudni fogjuk mi következik az okostelefonok után; az iPhone X pedig már félúton ebbe a jövőbe tart.” – Steven Levy (Az original iPhone egyik első tesztelője)

Six Colors

“A jövő iPhone-ja már ma. Tele új technológiával. A Face ID sokkal inkább irrelevánssá teszi a telefon feloldását, mint könnyebbé, hiszen annyira természetesen történik meg az egész, ahogy kezedbe veszed a készüléket, mintha mi sem történne. A kijelő olyan felbontást és dinamikus színeket biztosít, melyet még egy iPhone sem ez előtt. A kamera is szintén az eddigi legjobb és igen, a front kamera elérhetővé tette, hogy veled tökéletesen szinkronban lévő animált karakterek közvetítsék hangüzeneted.” – Jason Snell

Természetesen a legnevesebb YouTube-erek is elsők között kapták meg saját készülékeiket, jöhetett a megszokott unboxing videók hada.

Marques Brownlee

Kivel mással kezdhetnénk a listát, mint az 5,2 millió feliratkozóval rendelkező Marques Brownlee-vel. Elmondása szerint mindenben megfelel annak a telefon, amit az eddigiek alapján várt. A Face ID csukott szemmel nem nyílik, de azért tesztelni fogja még egypetéjű ikrekkel (!) is. A végére egy kis kritika is belefért: szoftveresen javítani kell még az előlapi kamera portrémódján, ha ebben is a legjobb akar lenni az Apple.

iJustine

Van aki annyira izgult, hogy még azt sem tudta megvárni, amíg hazaér. Azt azért figyelitek, hogy iJustine iPhone-ja csak perceket töltött “meztelen”, és egyből tokba került? Justine elvárásait is megugrotta, talán meg is haladta az iPhone X.

Jonathan Morrison

A végére pedig jöjjön egy videó, amihez már egy “így készült” rész is kikerült.

Már tényleg csak pár napot kell aludnunk, és itthon is megkapják az első szerencsés rendelők az iPhone X készülékeiket. Előrendelni továbbra is lehet az iSTYLE weboldalán, de készüljetek fel rá, hogy az ellátás nem elégíti ki a megrendelési igényeket.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!