imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mit kívánunk az iOS 12-be?


Lassan éppen fél éve jelentette be az Apple az iOS 11-et. A következő félévben pedig ahogy az lenni szokott, várhatóan a következő iOS lesz már a beszédtéma. A sort most egy kívánságlista nyitja.

Az iOS News And More egy alaposabb felmérést végzett olvasói körében arról, hogy milyen funkciókat, újdonságokat várnak leginkább az Apple következő, várhatóan iOS 12 névre keresztelt operációs rendszerétől. De ez még hagyján. Voltak olyan jófejek, hogy a végeredményt grafikusan is ábrázolták, ezt a képes galériát közöljük most.

A legtöbb szavazatot egyértelműen az iOS teljes redizájnja kapta. Úgy látszik, az emberek megelégelték az iOS 7-ben bevezetett, és azóta csak módosítgatott gumicukor-flat iskolát, és valami újra vágynak. Akármilyen jól is hangzik, ehhez azért ne fűzzünk nagy reményeket, szinte kizárt, hogy az egész megjelenést átírják.

Éppen csak lemaradva az első helyről, másodikként a Dark Mode futott be. Azt hiszem ezt nem is kell tovább magyarázni, nálunk is állandóan felmerül a vágyálmok között. Egészen idáig viszont sajnos nem rukkolt elő semmi hasonlóval az Apple. Talán majd ha minden iPhone OLED kijelzővel érkezik majd.

Megosztott harmadik helyet kapott a Face ID és a Touch ID párhuzamos működése. Sokan az egyik, sokan a másik megoldás hívei, így nyilván az lenne a legkényelmesebb, ha kedvünk szerint választhatnánk. Azt mondjuk nem tudom, ez miért az iOS kívánságlistába került, hiszen ehhez előbb olyan készülék is kell, ami mindkét autentikációs formával rendelkezik, de ettől most inkább tekintsünk el.

A dobogó legalsó fokának második tagja simán csak a “fejlesztések” címkét kapta. Ez leginkább a szokásos sebesség és stabilitás javulásokat jelenti. Azt hiszem a dobogós hellyel mi sem vitatkozhatnánk, főleg az iOS 11 rögös útját figyelembe véve.

Negyedik helyen végzett az új értesítési rendszer. Ez hiába esett át jelentős változásokon az elmúlt években, úgy tűnik a felhasználók egy része nem teljesen elégedett. Ami a folytatásra vonatkozó ötleteket illeti, ahogy a képen is látjuk, leginkább egy szépen csoportosított megoldásra éhesek a népek.

Végül pedig az iPadből ismerős Split View zárja a sort, amit sokan szívesen látnának iPhone-on is. Őszintén szólva vannak kétségeim, hogy ez pontosan mire lenne jó akkora képernyőn, amekkorával a mostani iPhone-ok rendelkeznek, de inkább nem ellenkezem a nép akaratával.

Nálunk vajon hogyan alakulna ez a lista? Te melyik funkciót szeretnéd a leginkább a fentiek közül?

Az összes képért csekkoljátok le az iOS News And More Behance-oldalát.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!