imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mit tegyél, ha nem aktiválódik az iMessage?


Az iMessage az Apple-termékek egyik legjobb funkciója: egy beépített, tökéletesen működő, ingyenes üzenetküldő alkalmazás. Amikor egy új telefont állítasz csatasorba, vagy egy meglévőt reseteltél, előfordulhat, hogy gondok adódnak az aktiválás során. Ezt kell tenned, hogy megoldd a problémát.

Először is kezdjük az alapokkal.

  • Mindenekelőtt szükséged lesz működő internetkapcsolatra. Az mindegy, hogy ez mobilnetet, vagy Wi-Fit takar, a lényeg, hogy működjön.
  • Fontos, hogy a megfelelő időzónára legyen állítva a telefonod. Ez általában automatikusan rendben szokott lenni, de ha gondok adódtak az aktiválással, akkor nem árt egy ellenőrzés: Beállítások > Általános > Dátum és idő
  • Ezután látogass el a Beállítások > Üzenetek menüpontba. Ha nincs bekapcsolva a szolgáltatás, értelemszerűen kapcsold be. Azonban, ha be van, és nem működik, akkor kapcsold ki. Ugyanezen lépéseket tedd meg a FaceTime-mal is a Beállítások > FaceTime menüpontban.
  • Indítsd újra a készüléked.
  • A megadott menüpontokban kapcsold vissza mindkét szolgáltatást.

A legtöbb esetben az Apple ezután gyakorlatilag azonnal aktiválja majd a szolgáltatást, és lehetőleg minden megy majd hiba nélkül. Hivatalosan azonban akár 24 óráig is eltarthat az aktiváció, így ha nem lendül egyből működésbe az iMessage, várd ki türelemmel a megadott időtartamot.

Ha 24 óra elteltével sem sikerült működésre bírni az üzenetküldő-szolgáltatást, akkor egy fokkal radikálisabb lépésekre kell vetemedned: csinálj egy visszaállítást a Beállítások > Általános > Visszaállítás > Hálózati beállítások visszaállítás menüpontban. Ez a lépés, bár adatvesztéssel nem jár, minden tárolt Wi-Fi jelszavadat törli, így azokat újra be kell majd írnod.

Ha ez sem segített, akkor nincs jobb ötletünk, vedd fel a kapcsolatot az Apple Supporttal.

Ha esetleg meg szeretnéd szüntetni az iMessage regisztrációdat, mert mondjuk nem Apple készülékre váltottál, és nem kapod meg az iPhone-osok SMS-eit (mert a többi iPhone még mindig azt hiszi, hogy iPhone tulaj vagy), akkor hajtsd végre ezen a hivatalos oldalon megadott lépéseket.

Forrás: 9to5mac

Ha inkább arra vagy kíváncsi, hogyan egyesítheted a szétváló iMessage beszélgetéseket, akkor ebből a cikkből érdemes tájékozódnod. Minden iPhone használható iMessage üzenetek küldésére és fogadására. Még az iPhone SE is, aminek kezdőára most csak 100 000 forintról indul.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!