imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mit tettek az Instagrammal?! 😡 (frissítve)


Ami eddig fentről lefelé ment, az mostantól balról jobbra. Nem kitörő a felhasználók öröme, de legalább sokkal nagyobbak lesznek a reklámok…

A nagyobb alkalmazások kiadói előszeretettel szeretnek jelentős változásokat eszközölni termékeiken. Sajnos azonban valamiért általános tapasztalat, hogy ezek a változások nem a fejlődés, tökéletesedés irányába mutatnak. Ezzel feltehetőleg összefügg az is, hogy ezek a változtatások jellemzően a „még több reklám“ tervezési elv által vezérelve szoktak megszületni.

Üdítő kivétel volt ez alól az utóbbi időben a Facebook Messenger leegyszerűsítése, de ahogy az lenni szokott, amit megnyertünk a réven, elveszítjük a vámon. Az Instagram ugyanis elkezdte élesíteni új, szerveroldali frissítését, amely jelentősen megváltoztatja majd azt, ahogyan használjuk az alkalmazást. És a visszajelzések alapján nem a jó irányba…

Amióta világ a világ, Facebook a Facebook, Instagram az Instagram mindig úgy kellett görgetni a feedeket, hogy lentről felfelé legyintesz egyet az ujjaddal. Megszoktuk, jó volt, köszönjük szépen. Erre ezek az Intsagramos lurkók, hát nem megváltoztatják az egészet? Amint beüt a frissítés, nem lesz több végigpörgetés. Szépen oldalasan, balról jobbra fog haladni a hírfolyam.

És, hogy ez miért jó? Nagyon egyszerű: mert innentől kezdve végre nem csak egy apró, mindössze egyetlen posztnyi reklámot lehet becsempészni a felhasználó orra alá, hanem egy szép nagy, egész oldalasat, ahogy azt kell. Görgetsz, görgetsz és egyszercsak BUM, ott a teljes alakos prémzokni reklám. Remek lesz.

Forrás: 9to5Mac

Update: Adam Mosseri, az Instagram egyik alelnöke Twitteren jelezte, hogy a “frissítés” valójában csak egy véletlenül túl nagy közönséghez eljutó teszt volt, nem végleges kiadás. A fogadtatás után tippem szerint már nem is lesz az. (köszi Gergő az észrevételt)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!