imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mit várunk a 4. generációs Apple Watch-tól és a watchOS 5-től?


Közeleg a szeptember 12-én esedékes Keynote, ahol új iPhone-okat és Apple Watch-okat készül bemutatni az Apple. Ebben a cikkben összeszedtük mi mindenre számítunk jövőhét szerdán a 4. generációs Apple Watch-tól!

Ismét mozgalmas napokon vagyunk túl, a múlt hét folyamán jött a a menetrendszerű szivárogtatási hullám: a 9to5Mac szerzői exkluzív fotókhoz jutottak hozzá az iPhone XS-ről és 4. generációs Apple Watch-ról. Ez az a két termék, amit szinte biztosan láthatunk majd a Keynote során. De sokakban felmerülhet a kérdés: most jött el az Apple Watch váltás ideje?

Külcsín

Az Apple 2015 tavaszán mutatta be az első generációs Apple Watch sorozatot, ami megjelenése óta külsőre nem sokat változott. Nehéz dolguk volt a tervezőknek, hiszen egy olyan eszközről beszélünk, ahol a UI kialakítása korábban nem volt kitaposott út az Apple számára, így a cég tervezői abban sem lehettek 100%-ig biztosak, hogy a mai elrendezés jelenti a lehető legjobb megoldást.

 

A négyzet alakú képenyő úgy néz ki jó döntés volt, tavaly szeptemberben már háromra ugrott az Apple Watch generációk száma, hasonló dizájnnal. Persze az Apple több anyaghasználatot is kipróbált már, idén a jól bevállt aluminíum és acél kialakításokra is lehet számítani a 4. generációban. Ugyanakkor a bejegyzett eszközök számából az is árulkodik, hogy ebben az évben megszűnhet a kerámia kialakítás.

Ahogy a kiszivárgott képeken is látszik, nagy valószínűséggel ezúttal nem csak ezüst színű acél tokban, hanem arany színben is elérhető lesz az új generáció. Ez az a szín, amit tavaly már Copper Gold név alatt pletykáltak a szakszajtóban, tehát minden esély megvan rá, hogy ilyet is láthatunk.

Belbecs

Az Apple Watch Series 3-mal már elértük azt a szintet, ahol a processzor sebessége elegendő minden feladathoz. Az első generáció esetén sajnos ez nem így volt, persze idén is számítunk némi gyorsulásra. A memória méretével és a Wi-Fi kapcsolat gyorsaságával eddig sem volt gondunk, a GPS modul marad továbbra is, az eSIM modellek országonkénti támogatottsága pedig még mindig óriás kérdőjel.

A kijelzőről viszont már egyre többet tudunk. Az egészen biztos, hogy a szélek kijjebb tolódnak és a felbontás is nőni fog. A 9to5Mac szerzői szerint az eddigi 312 × 390-as méreteket feváltja a 384 × 480-as, ami 345 ppi-s pixelsűrűséget von maga után. Ezért a fejlesztőknek is át kell majd állniuk erre, reméljünk problémamentes és gyors lesz ez a folyamat. Ezen kívül más újdonságról egyelőre nem tudunk, ami a hardvert illeti

watchOS 5

A 4. generációs Apple Watch a WWDC-n korábban már bemutatott watchOS 5-tel fog érkezni. Az előző rendszerhez képest jelentős ráncfelvarrásokat és új funkciókat kapott watchOS 5 az 1. generációs Apple Watch-okra nem lesz már letölthető, így a régi órák tulajdonosainak talán eljött a váltás ideje. Magam is ilyet használok, ezért különösen izgatott vagyok az új Apple Watch-csal kapcsolatban.

A watchOS 5 újdonságai:

Az új Apple Watch tehát kívül-belül újdonságokkal érkezik, amit néhány nap múlva hivatalosan is bemutat majd az Apple. Hogy megéri-e 4. generációs Apple Watch-ot venni? Erre a kérdésre majd csak a Keynote után tudjuk majd a választ, kívácsian várjuk tud-e még meglepetést okozni az Apple szerda este. Ne feledjétek tehát, szeptember 12-én 19 órától Apple Special Event, és ahogyan azt már megszokhattátok, idén is lesz együtt nézős stream, itt az iMagazinon!

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!