imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mit várunk március 9-re? Íme négy vélemény


Már csak kettőt kell aludni, és mindent megtudunk az Apple Watch-ról a hétfőn esedékes következő keynote-on, vagyis eljön az a pillanat, amire gyakorlatilag fél éve várunk. Szokásunkhoz híven most is összeírtuk, ki mire számít az iMagazin szerkesztőségében, következzenek hát a mi tippjeink!

Bence

 

Nos, Apple Watch lesz, az biztos, de ezzel nem mondtam újat.

Kiváncsian várom az árazást, annak ellenére, hogy azt már a bemutatón tudtam, hogy ezt az Apple terméket nem nekem találták ki, hiszen én egyébként sem hordok órát. Ettől függetlenül nagyon izgalmasnak tartom azt, hogy az Apple megpróbál a divat iparban is befutni, ezt szakmai szemmel is érdemes lesz követni.

Ettől függetlenül van néhány dolog, amit ha a divatvilág számára nem is, a régi felhasználóiknak és a tech újságíróknak meg kell majd magyarázni, de szerintem a közelmúltban tett nyilatkozatok alapján a legtöbb kérdésre lesz válasz. Az például roppant érdekes, hogy megoldják-e valahogy, hogy lehessen frissíteni legalább a drágább modelleket.

Nem számítok az Apple Watch-on kívül új termékre, maximum frissítenek egy-két gépet, de szerintem semmi kimagasló bejelentés nem lesz az órán kívül. Bemutatják viszont a Photos alkalmazás végleges verzióját, a héten még egy emlékeztetőt is kaptak az Aperture-felhasználók, így ez most már biztosan befut.

Úgy hallom, nagyban folyik a tárgyalás különböző kábelszolgáltatókkal és tv csatornákkal, illetve a saját streaming szolgáltatás beindítása is időszerű lenne, de szerintem az Apple Watch miatt ezekkel egyelőre még nem állnak startra készen, inkább a WWDC-n jöhet el ezeknek az ideje, majd esetleg egy kibővített Apple Watch SDK-val együtt.

Összességében tényleg nem én vagyok a célközönsége az órának, legalábbis most ez a meggyőződésem, de ezzel az ismerőseim között szinte egyedül vagyok, és különben is, még jöhet valami durva meglepetés, amitől nekem is elkezd fájni rá a fogam. Ha valami csoda történik, és Tim Cook egy pillanat alatt meggyőz róla, hogy szükségem van egy ilyen órára, akkor egyébként Space Grey Apple Watch-ot rendelnék a fekete Classic Buckle szíjjal.

Bence Apple Watch

 

Laci

 

Értelemszerűen alapvetően az Apple Watch-ról fog szólni a bemutató, az összes eddig hiányzó infót hallhatjuk majd Tim Cook és társai előadásában. Az eddigieknél nagyobb, 30%-os esélyt adok annak, hogy Jony Ive is feltűnik a színpadon. Három téma köré fogják kihegyezni az egész prezentációt, ezek a fitnesz, kommunikáció és időmérés. Időben jelentős részt kap majd a különböző külső fejlesztésű alkalmazások bemutatása is, mindenféle fejlesztők fognak felsétálni a közönség elé, hogy demózzák az appjukat.

Természetesen megtudjuk az árakat is, és akkor itt most következzenek az én hivatalos tippjeim. Az Apple Watch Sport indulóára nem titok, nettó 349 dollár lesz, de én arra tippelek, hogy a nagyobb változat picit drágább, 399 dolláros áron kerül majd a boltok polcaira. Az acél/zafír Apple Watch 599 dollárról indul, és szíj és méret függvényében ez akár 1199 dollárig mehet fel. Szíjak árfekvése növekedő sorrendben: sportszíj, Classic Buckle, Modern Buckle, Leather Loop, Milanese Loop, Link Bracelet.

Ha az általam kinézett Link Bracelet szíjas 42 mm-es Space Black modell ezer dollár alatt lesz, akkor nagyon boldog leszek, de sajnos nem számítok erre, inkább folytatom a spórolást. Az Apple Watch Edition 4999 és 7999 dollár között mozog majd mérettől, anyagtól (rozéarany drágább) és szíjtól függően. De ezekben amúgy teljesen bizonytalan vagyok, el tudom képzelni, hogy a sima Watch olcsóbb lesz, és az Edition jóval drágább. Új szíjakat nem várok, de egyes típusokat lehet majd külön venni.

Megjelenési dátumot is hallunk természetesen. Szerintem a rajt időpontja az Egyesült Államokban április 3. lesz (65%-os esélyt adok neki) vagy április 10 (25%). 10%-ot azért annak is adok, hogy később. Európába a főbb piacokra (Egyesült Királyság, Németország, Franciaország) április 24-re számítok (40%), vagy későbbi időpontra. Esetleg Kína is ebbe a körbe kerül. Magyarországról, egyéb országokról nem lesz szó.

Apple Watch-on kívül másra nem számítok egyáltalán, sem új Apple TV-re, sem új Macekre, bár egy ráncfelvarrott MacBook Air-szériának kis esélyt adok (mondjuk 30%), persze az is lehet, hogy csak simán silent update-ként kikerül közben az Apple weboldalára. 12″ MacBook Air-ben nem hiszek különösebben, de 10% esélyt adok neki, hogy legyen valami áll-leesős meglepetés. iPad Pro meg hasonló dolgokat hagyjuk is.

Amire még számítok, hogy a bejelentések után megindul az Apple történetének legnagyobb – John Gruber szavaival élve – szardobálása, vagyis irtózatos fikahadjárat kezdődik elsősorban az árakat, másodsorban az akkumulátoridőt (jut eszembe: reggeltől estig bírja majd normál használat mellett), harmadsorban a funkciókat illetően. Ja és persze „ez sosem történhetett volna meg ha Steve Jobs még élne.” Aztán meg a rajt napján megint egymást tapossák majd az emberek az Apple Store-ok előtt.

Én mindenesetre veszek.

Laci Apple Watch

 

Noi

 

Biztos vagyok benne, hogy az esemény az Apple Watch köré fog épülni. Az utóbbi időben – ahogy többször meg is írtuk – óriási hype-ot kapott a termék elsősorban a divatmagazinokban. Így tehát azon sem lepődnék meg, ha valamilyen úton-módon belecsempésznék ezt az irányt is a bemutatóba.

Ahogy a Vogue-ban is kiemeltek konkrét alkalmazásokat, számítok egy átfogó szoftveres előadásra, majd remélhetőleg lerántják a leplet az árakról és a rajtok dátumairól. Mikor, ha nem most jött el az idő erre, hiszen mondhatni csak csepegtetik csak az információkat a bemutatása óta. Éppen ezért hardverek terén nem számítok semmilyen újdonságra.

Mostanában az Apple nem volt túl sikeres abban, hogy egy-egy event előtt ne kerüljenek ki képek és konkrét információk az éppen bemutatni kívánt újdonságokról. Lehet, hogy szándékosan szellőztették meg a dolgokat de most sikerült minden figyelmet az órájukra irányítaniuk.

Mennek a találgatások az úgynevezett iPad Pro modellről, én azonban nem hiszek benne. Feleslegesnek érzem a mini és az Air modellek mellé-közé-fölé beépíteni egy harmadik iPadet. Ezzel azonban összefügg a másik tippem, amire a közeljövőben számítok ugyan, de nem hétfőn, ez pedig a MacBook Air Retina kijelzővel. A kettő együttes bemutatásának látnám értelmét, kissé átrendezve ezzel a jelenlegi termékpalettát. Az Airek ráncfelvarrásának ugyan itt lenne az ideje, de nem érzem úgy hogy ez lesz az az esemény ahol ezen a téren kapunk egy nagyobb volumenű újítást. Az aktuális modellek kisebb frissítésére, illetve a Retina kijelzős MacBook Prók háza táján egy szintén jelentéktelen upgrade-re látok minimális esélyt.

Összességében azt hiszem ez egy Apple Watch esemény lesz, ahol a Photos alkalmazás is kap néhány percet. Hétfőn estére tehát remélhetőleg megkapunk minden szükséges információt AZ óráról ahhoz, hogy be tudjuk vésni a naptárba mikor és hova tervezzük az éjszakázást. Én egyébként bármelyik modellt elfogadnám egy Milanese Loop szíjjal, de a legszebb az arany Edition.

Noi Apple Watch

 

Handras

 

Bármennyire is pörögnek pletykák új gépekről, iPad Próról, Apple autóról, én kifejezetten egy Apple Watch-ról szóló keynote-ot várok. Egyébként pont most jutott eszembe, hogy az Apple történetében nem nagyon volt még olyan, hogy egy terméknek két keynote-ot is szenteljenek. Bár tavaly már bemutatták, hogy milyen lesz az Apple Watch, az biztos, hogy rengeteg információ hiányzik.

Először is el kell magyarázzák az árazást, ez pedig nem lesz egyszerű, mert szerintem annyi féle ár lesz, ahány féle Apple Watch látható az Apple oldalán. Ha jól számoltam, ez 32 különböző árat jelent, mérettől, tokozástól, és szíjaktól függően. Nagyon tippelgetni már felesleges, hiszen két nap múlva úgyis megtudjuk a pontos árakat, de az biztos, hogy az Apple Watch nem lesz olcsó. Persze majd Tim Cook elmagyarázza, hogy az arany Rolexhez képest miért olcsó a 4000-5000 dolláros Apple Watch, de ettől függetlenül biztosan sokak számára sokkoló árakat mondanak majd. A Sport Watch 350-500 dollár közt várható, Apple Watch 500-1500 dollár közt, az Edition modellek pedig 4000-10 000 dolláros áron lesznek bemutatva. Bónuszként várok egy bemutatót az Edition modellek dobozáról, tuti ütős lesz már a csomagolás is.

Biztosan sokat beszélnek majd az üzemidőről is, bár azt már lehet tudni, hogy naponta kell majd tölteni az órát. Az is biztos, hogy rengeteg alkalmazást mutatnak majd be, bár őszintén szólva én továbbra is úgy gondolom, hogy az Apple Watch azért lesz kelendő, mert divatterméket csinálnak belőle. Aztán lehet majd rámcáfol az Apple, és rájövök, hogy a csuklómon megjelenő értesítések hiányoztak az életemből. :)

Egy dologra nagyon kíváncsi vagyok, ez pedig az avulás. Nagyon érdekel, hogy mondanak-e majd ezzel kapcsolatban valamit. Esetleg cserélhető lesz az óra hardvere? Ugyebár arról van szó, hogy ha vesz az ember egy arany Rolexet, az nem avul el, öt év múlva is hasonló lesz az értéke. Viszont az Apple Watch-nál várható, hogy évente, két évente érkeznek újabb, okosabb, vékonyabb, hosszabb üzemidővel rendelkező frissítések, ez pedig jelentős értékvesztést okoz majd a mostani generáción. Egy Sport vagy normál Apple Watch modellnél ez talán mindegy, hiszen iPhone árban (meg két iPhone árában) lesznek, de mi történik majd a több ezer dolláros Edition modellekkel? Kíváncsi vagyok lesz-e szó erről, vagy hallgatnak róla.

A rajt pontos dátumát is biztosan el fogják árulni. Annyit már tudunk, hogy április elején csak USA-ban lesz kapható, de még áprilisban érkezik Németországba, Franciaországba, és Angliába is az Apple Watch, hiszen ezekben az országokban már épülnek a kifejezetten Apple Watch értékesítésére szakosodott mini Apple Store-ok. Magyarországi dátumról ne is álmodjon senki, komoly tétben fogadnék rá, hogy idén biztosan nem lesz kapható itthon.

Lacival egyetértek a sárdobálásban. Szerintem fel fog robbanni az internet a keynote után. Sőt, valószínűleg már akkor, amikor kiderül a pontos árazás. Irtózatos anyázás lesz az üzemidő és az árazás miatt, pedig épp most olvastam, hogy az eddig legszebb Androidos Huawei okosóra indulóára is 1000 dollár lesz majd. Tuti temetni fogják majd sokan az Apple-t, pedig csak az a kérdés, hogy 15 millió darab fogy 2015-ben, vagy meglesz esetleg az általam jósolt 20 millió darabos eladás.

Én egyébként 42 mm-es rozsdamentes acél Apple Watch-ot veszek Link Bracelet szíjjal.

Handras Apple Watch

Ha esetleg nem láttátok a héten, akkor itt van a saját videóm, amiben arról van szó, hogy a Kínai másolat alapján milyen lesz a csuklónkon az Apple Watch:

Hétfőn tehát Apple Watch bemutató, mi élőben közvetítjük a Ustream stúdiójából 17:30-tól. Várunk titeket!

iCal meghívó

Ti mire számítotok?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!