imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mit várunk október 16-ra? Íme négy vélemény.


Közeleg október 16-a, és az Apple szokásos éves iPad-bemutató eseménye. Ahogyan már megszokhattátok, most is összegyűjtöttük, hogy ki mit vár a bemutatón, milyen új termékekkel halmoz majd el minket Tim Cook és az Apple. Ne feledjétek, a bemutatót élőben közvetítjük itt, október 16-án 18:00 órától!

Anna

 

Én egyértelműen iPadekre számítok, azt nem mondanám, hogy várok, mert szerintem olyan újdonságot nem kapnak, ami engem izgatna. Valószínűleg bemutatkozik az iPad Air 2 és a Retina kijelzős iPad mini 2, mindkettőben erősebb belső lesz, lesz bennük Apple Pay és Touch ID is. Hogy arany szín lesz-e, nem tudom, szerintem elég hülyén nézne ki ekkora méretben, de nem tartom kizártnak. Hirtelen nem tudnék olyan újdonságot mondani, ami miatt nekem azonnal kéne az új iPad.

Számítok végre a retina iMac-ekre is, igaz erre már a WWDC-n is számítottam, és akkor sem jött be a tipp. Most viszont talán nagyobb az esély mint korábban, az biztos, hogy egy retinás iMac instant get lenne. Laci is biztos szívesebben rajzolgatná egy ilyenen a bannereit meg borítóképeit. Szintén korábban vártam a nem-retinás MacBook Pro megszűnését, most megint tippelnék erre. Kis esélyt látok a Retina kijelzős MacBook Airre, pedig az lenne az a gép, amire azonnal lecserélném a mostani MacBook Airemet (ha Apu is támogatna :P).

Másra nem számítok, szerintem ez egy rövidke kis bemutató lesz, esetleg az OS X Yosemite-t mutatják meg megint, hogy kitöltsék a fennmaradó időt. A keynote után pedig mindenki le is töltheti majd ingyen az új OS X-et.

[Ide muszáj betennem Bence poénját amit iMessage-ben küldött miközben raktuk össze a cikket! Íme. :D – Laci] Anna szempillaspirál

 

Bence

 

Szerintem bemutatnak új iMac-eket, amiket retina kijelzővel szerelnek, és természetesen erősebb hardvert is kapnak, de nem hiszem, hogy érkezne új különálló 4K kijelző. Már szinte elkerülhetetlen, hogy kiadják a Yosemite végleges verzióját, márpedig a retina kijelzős iMac-ek bemutatása erre remek alkalmat adna.

Természetesen számítok az iPadek frissítésére is, valószínűleg Touch ID és Apple Pay támogatás is kerül a nagyobb és a kisebb modellekbe egyaránt. A meghívó grafikája alapján nagyjából hihetőnek tartom a pletykát, ami szerint az Apple színes készülékeket fog bemutatni, de szerintem ezek nem Mac-ek lesznek, hanem iPadek.

Az elmúlt néhány keynote alkalmával mindig ráütöttem egy kicsit az Apple TV vasára, most már addig fogom mondogatni, amíg egyszer be nem jön. Erősebb hardvert és a jelenleginél nagyjából kétszer magasabb árat vízionálok, ami az App Store támogatásával casual játékkonzolnak is beillik majd.


 

Handras

 

iPad:
iPad Air 2-őt, és Retina kijelzős iPad mini 2 bemutatást várok elsősorban. Specifikációk tekintetében, ugyanazt a teljesítményt várom, ami az iPhone 6-ban is megtalálható A8X processzor miatt elvárható, tehát durván 25 százalékos gyorsulást az iPad Airhez képest. Ezen kívül természetesen a Touch ID-t is várom, hogy megjelenjen az iPadeken. Nem mintha szükségem lenne rá, de biztosan sokan vannak, akik napi szinten hurcolásszák az iPadjüket, és szeretnék használni a Touch ID-t belépésre ahelyett, hogy naponta százszor begépeljék a feloldásra szolgáló kódot.

A fentieken kívül, biztosra veszem, hogy az iPhone 6-ban megjelent vékonyabb és kontrasztosabb kijelző is belekerül az iPadekbe, ami azon kívül, hogy jobb megjelenítést biztosít a kijelzőnek, lehetővé teszi, hogy még vékonyabb kialakítása legyen az iPadek házának. #Bendgate 2…

Kapacitás: kisebb összegben fogadnék rá, hogy 16-64-128GB tárhelyek lesznek a jövőbeli iPadekben, nyilván ha az iPhone 6-nál meglépték ezt, akkor az iPadeknél is ugyanez várható.

A fentieken kívül minden más a homályba vész, leginkább az érdekel, hogy szoftveresen mutatnak-e be valami újdonságot az új iPadekkel együtt. Gondolok itt egy jól átgondolt multitask rendszerre, vagy valami egyéb meglepetésre. Remélem arany szín bevezetése iPad fronton idén sem lesz, ugyanis ha az ezüst és az asztroszürke mellé megérkezik az arany szín is, az azt jelentené, hogy 46 féle különböző iPad modellt kellene készleten tartanunk… Tegye fel a kezét aki venne arany színű iPadet! Jól van, elég kevés kezet látok a magasban.

Mac:
Bár gyanítom, hogy a következő Apple keynote apropója leginkább az új iPadek bemutatása lesz, azért én titkon reménykedem egy 27 inch-es Retina Cinema Display bemutatásában is, esetleg egy Retina kijelzős iMac-ben, 5120×2880 pixellel. Meg is lenne ezzel az ideális irodai gépem. :)

Valami meglepetés?
Végül de nem utolsó sorban, el tudok képzelni új Apple TV-t is. Mac miniben nem nagyon hiszek, mert bár már két éve nem frissítették a legkisebb Mac-et, szerintem ezzel már megvárják az Intel következő technológiai ugrását, ami majd csak jövő tavasszal lesz elérhető. Esetleg el tudok képzelni bármilyen One More Thing dolgot. Jó lenne, ha a fentieken kívül valami jó kis meglepetést is kapnánk.

Természetesen ahogyan azt megszokhattátok, idén is velünk együtt izgulhatjátok végig a keynote eseményeit, most is élőben közvetítjük majd az októberi Apple keynote-ot.


 

Laci

 

iPad Air
Egyértelműen legalább egy új iPad érkezik. Hogy iPad Air 2-nek hívják majd, vagy „Az új iPad Air”-nek, vagy bármi másnak, arra nem mernék fogadni, elég kiszámíthatatlan az Apple, ha az iPadek elnevezéséről van szó. Touch ID 99%, én 80%-ot adnék az arany színnek is. Valószínűleg ici-picit vékonyabb lesz mint a mostani modell, és eltűnik a fizikai mute/rotation lock gomb róla, illetve kicsit átszabják a hangszóróknak kivágott lyukakat. Ha a belsejét nézzük, szerintem NFC nem kerül bele, az Apple Pay csak online vásárláshoz lesz elérhető az új modellekben – hülyén is nézne ki ha egy iPad Airt érintenénk a terminálhoz. A memória valószínűleg 2 GB lesz, illetve egyre több jel mutat az A8X processzor érkezésére, amire mondjuk nem fogadtam volna korábban nagy összegben. A felbontás szerintem nem változik, viszont a további vékonyítást valószínűleg azzal érik el, hogy az iPad Air esetében is egybelaminálják a kijelzőt az üveggel, ami jobban is mutat. Valószínűnek tartom azt is, hogy megkapja a Retina kijelzős MacBook Prókból ismerős kevésbé tükröződő bevonatot az üveglap. Nagyszerű lépés lenne, ha megölnék a 16 GB-os modellt, és a 32 GB-os a korábbi 16 GB-os árában lenne, felpörgetné valószínűleg az eladásokat is. 256 GB-ra nem számítok, és így kordában tudnák tartani a modellek számát az arany szín megjelenése után is.

iPad mini
Most durvát mondok, de szerintem nem frissül az iPad mini, vagy ha igen, akkor is csak az erősebb processzort kapja meg, külsőre változatlan marad, ha az arany színű modellt nem számítjuk. Itt marad a 16 GB is. iPad Pro, vagy hasonló, nagyobb kijelzős iPad nem lesz.

Mac
Felejtsük el a 12”-es Retina kijelzős MacBook Air-t, nem lesz ilyen. Amire viszont számítok, az a Retina kijelzős 27”-es iMac megjelenése, a mostani felbontás duplázásával, 5120×2880 pixellel. Mondanom sem kell, csillagászati áron, mondjuk 999 900 Ft körüli indulóárral. Pont ezért megmaradnak a normál kijelzős modellek is. Esetleg jöhetne egy ugyanilyen felbontású Thunderbolt Display is, mondjuk 6-700 ezer Ft körül, éppen ezért itt is megtarthatnák a régi modellt. Talán végre frissül a Mac mini is, ideje lenne már, pont ezért a késlekedésért elvárok egy új dizájnt is Jonytól. Mondjuk egy üdítősdoboz méretű mini Mac Pro-hengert. Ja. hogy abba nem fér bele még egy 2,5”-es HDD sem? Oldja meg!

Szolgáltatások, szoftverek, egyebek
Örülnék, ha végre kicsit felturbóznák az Apple TV-t, bár úgy sejtem, hogy ha pl. App Store nyílna a kis fekete dobozon is, akkor azt a WWDC-n mutatták volna be a fejlesztők számára. Pedig az A8 esetleg A8X processzorral már elég erős lenne mindenféle apphoz, teljesen új távlatokat nyithatna ez az Apple TV történetében. Valószínűleg megjelenik a végleges OS X Yosemite és az iOS 8.1 is az Apple Pay támogatással, így semmi akadálya annak, hogy az Egyesült Államokban elinduljon az Apple digitális fizetési rendszere. Én egy új iWork-csomagra is számítok, bár ötletem nincs, mit lehetne még belepakolni. Talán szó esik az Apple Watch-ról is, bár szerintem legfeljebb említés szintjén, új részleteket nem kapunk az órával kapcsolatban.

Nagyjából ezekre a dolgokra számítok, látható, hogy semmi forradalmi újítás nincs közte. Az igazán nagy durranásokat szeptember 9-én láttuk, most inkább a kötelező ráncfelvarrások bemutatója lesz csütörtökön.

Ti mire számítotok?

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!