imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Mitől lesz okos egy szemüveg?


Milyen funkciókat kell tudnia egy kiegészítőnek, hogy okosnak hívjuk? Mennyire van magasan a léc a szemüvegek esetében?

Az elmúlt időszakban a legjobban az Apple okosszemüvege körüli hírek érdekeltek minket, nem véletlenül osztottunk meg veletek érdekesebbnél érdekesebb rendereket, és kérdeztük olvasóink véleményét is. Az este két hír is szembejött velem a témában, ami szorosan összekapcsolódik.

Kezdjük egy hírrel az Apple világán kívülről. A Huawei tegnap bejelentette, hogy piacra dobja az első okosszemüvegét. Méghozzá nem is csúnyát: a koreai Gentle Monster divatmárkával közösen tervezett szemüvegek nem csúnyák, az ő termékeik ráadásul Ázsiában rendkívül népszerűek. Ezzel ők az első techóriás, akiknek lesz ilyen termékük, és még a design se lesz borzasztó.

A bemutatón elmondták, hogy ezzel a szemüveggel a szárra kattintva fel tudod venni a hívásokat, mert lesz benne hangszóró meg mikrofon. És ennyi. Ennyit tud, nem tudunk többet elmondani, kérem kapcsolja ki a kamerát. Illetve ne, mert az nincs. Sőt, még savazták is a Snapchatet, hogy ki hordaná az övéket, amiben ugye a beépített kamera a lényeg.

Nagyon nehéz téma, hogy mire, és főleg hogyan fogjuk használni az okosszemüvegeket, ha (egyáltalán) megérkezik ez a technológia. Nehéz elképzelni, megfogni, nagy képzelőerő kell hozzá. Abban azért biztos vagyok, hogy egyetlen, más eszközök sorában található funkció beépítése egy napszemcsibe nem üti meg a szintet.

Ezek után jött szembe velem a ConceptsiPhone legújabb videója, amiben az eddigi legjobb Apple Glass koncepciót mutatják be:

Bár ízlésen nincs értelme vitatkozni, azt véletlenül sem állítom, hogy ez lenne az eddigi legszebb, vagy egyáltalán szép lenne. Dominik Hofacker munkája ennek ellenére a legjobb koncepció. A lényeg 00:55-től kezdődik: találkoznak benne az eddigi felhasználási ötletek a kreatív megvalósítással, és megvan benne az érzés, hogy elhiszem: igen, ilyen lehetne, igen, ezt használnám! A szemmozgással és fókusszal válaszolsz üzenetekre rész elképesztően király, és simán működőképes lehet:

Siri felokosodhat vele. Ránézel a pénztárcádra, és mutatja, mennyi az egyenleged:

Nappali tévé nélkül, és mégis hatalmas kijelzőkkel, futurisztikusan:

Amikor a nagyi már nehezen ismeri meg a rokonokat is, kap egy kis segítséget:

Ezek mind, mind olyan funkciók, amik sokkal nagyobb lázba hoznák a tech rajongókat, mint gyakorlatilag bármilyen új termék az elmúlt 1-2 évben. A kérdés, hogy megvalósítható-e, és bejelenti-e az Apple még 2019-ben.

Neked kéne tudnia egy okosszemüvegnek, hogy megvásárold vagy akár ki akard próbálni? Elég egyetlen meglévő funkció szemüvegbe építése? 

Forrás: The Verge, Youtube, Behance

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!