imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

MKBHD és a Twitterrendőrség


A top tech YouTuber és követői leleplezik, ha valaki még a látszatra sem figyel a szponzorált tartalmaknál. Bill Gates interjúval.

Tudom, tudom, Európa ezen szegletében “senki” sem használ Twittert, de ez nem jelenti azt, hogy ne a világ egyik legbefolyásosabb közösségi média platformjáról beszéljünk, ahol sportolók, zenészek, politikusok és egyéb celebek osztják gondolataikat/életüket.

Épp a hetekben derült ki hosszú évek után először a napi aktív felhasználók száma, amit eddig ügyesen titkolt a cég: 126 millió ember lép be fiókjába napi rendszerességgel (ez 60 millióval kevesebb a Snapchatnél, hogy az Instáról és a Facebookról ne is beszéljünk). Ez a szám egyébként alacsonyabb, mint amit korábban a szakma kalkulált, és egy másik, negatív szám fedése miatt hozták nyilvánosságra, ami nem jelent túl sok jót Jack Dorsey-ék számára.

Természetesen a tech szcénában is az egyik legfontosabb csatornáról beszélünk, ami ráadásul még jó kis odaszúrásokra is ad okot. A legfontosabb ezek közül, hogy a Twitter mobilappjában látszódik, hogy milyen platformról küldte az adott fehasználó a posztot. Ez pedig nagyon ciki lett sokaknak, akiket épp egy Android alapú vállalat szponzorált, és mégis az iOS eszközükről tették ki az éltető posztot. Bármennyire is alapvetőnek és egyszerűnek tűnik a feladat, sokan nem figyelnek erre oda.

Talán a leghíresebb a sorban a legrégebbi sztori, amikor Oprah a Microsoft Surface tabletet hirdette épp az iPadjéről (ami még gázabb is, mintha az iPhone-járól küldte volna), de az elmúlt idők inkább a Huawei-hez köthető bakikról szóltak. A hivatalos account iPhone-ról kívánt boldog újévet (jól le is fokozták az érintetteket) és a Wonder Woman is iPhone-járól küldte a szponzorált tartalmakat.

Az éjjel Marques Brownlee legújabb videójában össze is szedte ezt az egész jelenséget, kiegészítve saját szerepével. Ő ugyanis a “Twitterrendőrség” kulcsfigurája, akinek rengetegen küldik az ilyen bakikat, és a saját platformjain meg is osztja milliónyi követőivel (és van akkora neve, hogy a Huaweii közvetlenül keresi meg, hogy nem manipulált-e az a bizonyos kép). Ha van egy kis időd és megy az angol, ajánlom megtekintésre:

A videóban említ egyébként egy eszközt is, ami elég mélyen tudja elemezni az adott Twitter fiók aktivitását, többek között a használt eszközzel. A Luca Hammer által írt program nagyon egyszerű: menj a weboldalra, írd be a kívánt Twitter fiók azonosítóját, majd böngéssz az adatokban.

Hazai példaként Hosszú Katinkát vizsgáltam meg először, aki tökéletes alany: az egyik legismertebb magyar sportoló, használja a Twittert, és a közelmúltban még volt is a Huawei arca. Az látható, hogy Katinka leginkább reggelente, a 6 órai sávban szeret posztolni, ami egy úszótól nem akkora meglepetés (tisztelet a koránkelőknek!).

A posztjai a platformot tekintve megoszlanak: a legtöbbet iPhone-járól küldte, sok Insta posztját is megoszta itt, illetve 162-szer Androidról osztott meg tartalmat. A dátumok platform szerinti megosztását ugyan nem látjuk az elemző oldalon, de ha ránézünk a fiókjára, az elmúlt időszak (ritkábban kirakott) posztjai rendre iPhone-ról jönnek. Ha valaki nagyon benne van a buvárban, akkor esetleg szívesen nézegeti egy-két kedvenc sztárjának adatait, de persze beállhat az MKBHD önkéntes Twitterrendőrség kötelékébe is.

Ha pedig MKBHD, még egy friss videót ajánlanék. A srác a múltkori Elon Musk interjúja után most Bill Gateset kapta el egy beszélgetésre, és ez is érdekesre sikerült. A kérdező jobban felkészült és az anyag sokkal élvezhetőbb, mint bármelyik tévéinterjú:

Forrás: Twitter, YouTube

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!