imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Moby szerint tulajdonképpen ő találta fel az iPhone-t. Is!


Millió évente csak egy akkora zseni születhet mint Moby, a most 52 éves polihisztor, uomo universale. Zeneszerző, énekes, producer, DJ, fényképész és állatvédő egy személyben. Nem elég, hogy az ezredfordulón megreformált mindent, amit a zenéről tudunk, mint kiderült, ő találta fel az iPodot és az iPhone-t is. Köszönjük Moby!!!

Tudjuk jól, hogy kor előrehaladtával az emlékek megszépülnek, kicsit kiszínesednek azok a régi történetek. A kíméletlen és bizonyos elmúlás gondolatát pedig sokszor úgy oldjuk fel, hogy saját magunknak, életutunknak egy ici-picit heroikusabb árnyalatot adunk a valósnál. Nincs is ezzel baj, kedves dolog túlzásokba eső nagypapákat hallgatni.

Egy átlagos embernél ezek a történetek általában kimerülnek abban, hogy hány cementes zsákot tudott vinni egyszerre, mennyi palacsintát tudott megenni és, hogy mennyi nő volt szerelmes belé. De mi a helyzet akkor, ha akkora korszakos géniusz vagy mint Moby? Ha az ég több talentummal kedveskedett, mint más földi halandóknak? Ha amúgy is egy hősnek születtél? Nyilvánvalóan még túlzóbb történetekkel kell előrukkolnod…

Feltalálás előtt le szokta tapogatni a Föld szívcsakráját az ihletmerítéshez.

Legalábbis csak erre tudok gondolni az AppleWorld.Today-en megjelent történetet olvasva, amelynek alapja Moby memoárja, a Porcelain. Aztán persze lehet, hogy tévedek és minden pontosan úgy történt, ahogy azt a zenész elmondta. Ha viszont így van, akkor erkölcsi kötelességünk leverni a falról a Steve Jobs freskót és Moby portréját felfesteni helyette, ebben az esetben ugyanis

neki köszönheti a világ az iPodot és az iPhone-t is.

Becsülöm szerénységét, hogy erről egészen idáig hallgatott. Idézem a történetet:

Majd arról beszélt (mármint Moby – a szerk.), hogyan indította útjára az Apple az iTunest, és hogy mondta Jimmy Dicksonnak, a fejesek egyikének, hogy szükségük van egy saját Apple MP3 lejátszóra. A Newton (1993-ban az Apple kiadott egy PDA-t Newton néven) elbukott, így nem lelkesedtek, de ő kitartott az ötlet mellett.

Ez volt tehát az iPod feltalálásának igaz története, amikről nem szóltak a hírek. Jöjjön az iPhone-é is:

Egy vagy két évvel később elvittek a New York-i Crosby hotel szobájába és átadták nekem az első iPodot, majd azt mondták: „Steve azt szeretné, ha ez a tied lenne“. Én meg így feleltem: „Ugye tudjátok, hogy ehhez egyszer kamera és telefon is tartozni fog?“ Nevettek és azt mondták, hogy az sohasem történhet meg.

Na ezt nevezem én víziónak!

Forrás: AppleWorld.Today

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!