imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A MOL Bubi is felkerült az Apple Maps-re


Mostanában az Apple igen örvendetes módon nem felejti el kishazánkat, ha Apple Maps fejlesztésekre kerül sor. A budapesti tömegközlekedés után, most itt a sokak által kedvelt és használt közbringa rendszer támogatása is. Isten tartsa meg jó szokásukat!

Szó se róla, az Apple a könnyebb utat választotta és nem saját adatokat épített ki, hanem partnerséget kötött az Ito Worlddel, és a ő, már meglévő adatbázisaikat integrálta a szolgáltatásába. A köszönet tehát inkább utóbbiakat illeti, bár meg kell említeni, hogy az Apple korábban már pár kiválasztott városban saját kontójára elkezdte a folyamatot, csak most talált egy egyszerűbb megoldást.

Akárhogy is, számunkra mindenképp örvendetes, hogy benne vagyunk azon 36 ország elit klubjában, ahová az éj leple alatt beköszöntött a funkció. Budapest egyike a 175 támogatott városnak. Rajtunk kívül még: Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Ciprus, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Norvégia, Oroszország, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország és Ukrajna bizonyos városai érintettek a fejlesztésben Európán belül.

A használathoz nem kell mást tennünk, mint bármelyik támogatott városban rákeresni a „bike sharing“ kifejezésre vagy Budapesten belül a Bubi keresőszóra. Ezután a térképen máris szépen felbukkannak a kék ikonok, amelyek mindegyike egy-egy állomást rejt maga alatt. Természetesen útvonalat is tervezhetünk bármelyikhez, ha el szeretnénk vinni vagy épp le szeretnénk parkolni a bringát.

Azt – egyelőre legalábbis – még nem tudja az applikáció, hogy kijelezze az elérhető bicajok vagy az üres dokkok számát, csak a lokációt, illetve a kontaktinformációkat láthatjuk. De ne legyünk telhetetlenek, mi már ennek is nagyon örülünk, mert azt jelenti, még ha nem is minden esetben, de „rajta vagyunk a térképen“ bizonyos fejlesztések esetén. Noha a rutinosabb Bubizók már valószínűleg fejből fújják az állomások térképét, még nekik is jól jöhet a szolgáltatás külföldön járva, ahol ugye még az adott kínálatot sem feltétlen ismerjük.

Egyszóval hurrá, hurrá! Minden érintettnek jó Bubizást!

Forrás: TechCrunch

Annak idején amikor nyáron elindult az Apple Maps tömegközlekedés-tervezése fővárosunkban, illetve a vasúti tervezés az egész országban, írtunk egy hosszabb cikket a miértekről. Ha gondolod, olvasd el, vannak bőven kapcsolódó részletek a mostani hírhez is.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!