imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mono hangzás bekacsolása AirPods-on


Vagy bármilyen másik fülesen. Jól jöhet, ha megosztanád a fülhallgató egyik párját valakivel, de nem szeretnétek lemaradni semmiről.

Általában nem fordítunk rá különösebb figyelmet, hogy mono vagy sztereó hangzásban hallgatunk zenét vagy nézünk filmet a telefonunkon. Ennek az a nagyon egyszerű oka, hogy a legtöbb esetben nincs is lényegi különbség. Ettől függetlenül bőven akadnak olyan zenei vagy filmes alkotások, amik erősen építenek arra, hogy a füles két párjára eltérő audió jelet küldjenek.

Ha viszont a fülhallgatód egyik párját megosztod valakivel, akkor ezekben az esetekben vagy te vagy a másik fél lemaradhat – sokszor lényeges – részletekről. Kivéve akkor, ha ismered a következő beállítást:

iOS

  • Nyisd meg a Beállításokat
  • Menj az Általános > Kisegítő lehetőségek > Hallás almenüjéhez
  • A csúszka elhúzásával kapcsold be a Mono hangzást

macOS

  • Nyisd meg a Rendszerbeállításokat
  • Menj a Kisegítő lehetőségek Hang almenüjébe
  • Pipáld be a Sztereó helyett Mono hangzás lejátszása lehetőséget

Megjegyzés: Az AirPods önmagában elég okos ahhoz, hogyha érzékeli, hogy a füles egyik felét visszatettük a tokjába, akkor a másikra keveri mindkét hangcsatornát.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!