imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Most akkor le van némítva?


Évek óta óriási rejtély számomra hogyan működik az iPhone-ok különböző tartalmainak és beállításainak lenémítása. Valahogy sosem az van lekapcsolva, amit vártam, leszámítva a csengőhangot, amit a kis pöcökkel tudok menedzselni. 

Számát sem tudom, hogy szegény gyanútlanul horpasztó kedves párom hányszor riadt már fel legédesebb álmaiból, mert gyanútlanul kezdtem mondjuk egy YouTube videót bömböltetni az éjszaka kellős közepén, amikor nem tudtam aludni. Pedig én mindig lehalkítom, aztán valahogy a következő nézésnél megint csak hangos. Tanulság: legyen mindig kéznél az AirPods, pontosabban fülnél. De, ne tudjuk le ennyive a mai tippet…

A minap egy tök jó parancsra (shortcut) bukkantam, ami mindenkinek jól jöhet, aki hasonló problémákkal küzd. Ha pedig rendszeresen használod a Ne zavarjanak (Do Not Disturb) funkciót, akkor remek megoldást jelenthet számodra is.

Az iOS 13 megjelenésével lehetővé vált, hogy már ne csak manuálisan futtassunk parancsokat, hanem azokat valamilyen adott feltételhez (trigger) kössük. Ilyen például, ha valami emlékeztetőhöz kapcsolódik vagy akkor indul be, ha helymeghatározás alapján hazaértünk. A Do Not Disturb mode aktiválása is egy ezek közül.

Annyi a dolgod, hogy:

  • Belépsz a Parancsok alkalmazásba
  • Elnavigálsz a középső Automatizálás tabra
  • Kiválasztod a kék, Szeméyes automatizálás létrehozása menüpontot
  • Legörgetsz a Beállítások szekcióhoz és kiválasztod a Ne zavarjanak opciót
  • Válaszd a Bekapcsolva lehetőséget és nyomj a jobb felső sarokban a Következő gombra
  • Nyomj a Művelet hozzáadása gombra
  • A legegyszerűbb, ha a keresőbe elkezded beírni, hogy “hangerő”
  • Válaszd a “Hangerő beállítása” lehetőséget és a megadott százalékra nyomva már le is tudod húzni a csuszkát akár nullára vagy tetszőleges értékre
  • A Következő gombra nyomva véglegesítheted az új automatizmusod

A Rákérdezés futtatás opció beállítása egészen hasznos lehetne, ha működne. Mert a Ne zavarjanak mód egyik sajátossága többek közt, hogy azonnal némít minden értesítést. Így ennek a csuszkának a használata okofogyottá válik jelen esetben.

Ami viszont fontos lehet, az a zenelejátszás folytatása, ha az iPhone éppen használatban van, de az előre időzített Do Not Disturb éppen beüt.

Ehhez érdemes a Toolbox Pro alkalmazást letölteni az App Store-ból, mely még egy kicsit okosabbá teszi az automatizálásokat, többek közt le tudja azt csekkolni, hogy szól-e éppen bármilyen audio és csak akkor lép életbe az automatizáció, ha nem szól a zene.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!