imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Most akkor mégis lesznek új MacBookok nyáron?


Már épp hátradőltünk – hitelt adva Mark Gurman szavainak –, hogy nem lesz új hardver bemutatva a WWDC-n, mire jött a hír, hogy ettől függetlenül nyáron lehet hogy mégis lesz, méghozzá nem is akármi: MacBook Prók és Airek! Az már szinte mellékes is, hogy valószínűleg tényleg elbúcsúzhatunk az OS X megnevezéstől, és jöhet a macOS, de mit kezdjünk azzal, hogy nyáron megújulhat a MacBook paletta?

Nem tudjuk, hogy direkt teszteli a közönséget az Apple, vagy egy marketingesük azóta már állást keres, de egy iTunes fejlesztői oldalra kitett, az átalakított App Store-ral kapcsolatos információkat részletező dokumentumban tűnt fel szerdán a macOS megnevezés. Az internet ugyebár nem felejt, így kattantak is a screenshotok, így elmondhatjuk, hogy 99%, hogy a WWDC után elbúcsúzhatunk az OS X megnevezéstől, és megbarátkozhatunk az új, asztali operációs rendszert takaró macOS-szel. Még akkor is, ha az említett oldalon azóta visszacserélték OS X-re a megnevezést. Apropó, App Store reformok: mire számíthatunk a WWDC-n, ha ezt a nem apró újítást előre kellett bejelenteniük, mert nem jut rá majd idő?!?

Forrás: Justmockups
Forrás: Justmockups

Szinte biztosnak tűnik, hogy idén (végre) nagyon komoly frissítést fog kapni a MacBook Pro vonal, ahogy Ming-Chi Kuo is összefoglalta:

Noha jó ideje hanyagolják, a MacBook-vonal lesz a legfényesebb pontja az Apple 2016-os bejelentéseinek. Ez különösen igaz a két új MacBook Pro modellre, melyek 2016 negyedik negyedévében jelennek meg. Vékonyabb és könnyebb kialakítást, Touch ID-t, OLED érintőfelületet (a fizikai funkciógombok helyén, a billentyűzet fölött) és Thunderbolt 3 kompatibilis USB-C portokat kapnak.

Az új, OLED érintőfelületre pedig rögtön rá is lehet „tenni” a WWDC-n bemutatásra kerülő Siri gombot. A többség őszre várta az új MacBook Prót, azonban a Macotakara szerint már júniusban bemutatják az új modellt, és augusztusban már elérhető is lesz. Végül is ez nem áll ellentmondásban Gurman kijelentésével, hogy a WWDC-n nem lesz hardver, de mi nagyon meglepődnénk, ha egy ilyen mértékű újításnak nem szerveznének keynote-ot, csak egy silent update keretében kidobnák az Apple oldalára, hogy „ja, amúgy évek óta a legfontosabb MacBook Pro frissítés történt, kattints ide”.

Ha ez nem lenne elég, a Macotakara még egy pletykabombát robbantott fel: ezek szerint az Apple nemhogy kinyírja a MacBook Air vonalat (ami az új MacBook bemutatása után egy logikus lépés volna), hanem frissíti! Ha (amúgy jogosan) eltekintünk attól, hogy a 8 GB RAM-os frissítést valódi frissítésnek tekintsük, akkor is meglepő a hír: állítólag kiszórják a 11 hüvelykes MacBook Airt, ellenben bevezetik a 15 hüvelykeset, amiről tavaly már mi is írtunk. A „megbízható kínai beszállítói forrásokra” hivatkozó oldal szerint mindegyik új MacBook Thunderbolt 3/USB-C porttal érkezne, míg az USB-A, MagSafe 2 és Thunderbolt 2 portok eltűnnének. Hogy ezeknek a bejelentése a WWDC keretei között történne, vagy szerveznek neki egy külön eseményt, vagy csak silent update lesz, vagy nem lesz semmi őszig – nos, jövő héten biztosan okosabbak leszünk már.

WWDC ide, friss operációs rendszerek oda, azért a többség még mindig az új vasra kíváncsi. Meglátjuk, hogy őszig kell-e várni, vagy már hamarabb láthatjuk az új termékeket.

Források: Apple Insider, AppleWorld.Today, MacRumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!