imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Most csapj le Steve Jobs bőrkabátjára!


A nagyközönség számára az Apple egykori vezére híres volt arról, hogy gardróbja csak fekete garbóval, Levi’s farmerrel és fehér sportcipőkkel volt teli. Akármilyen hihetetlen, azért voltak más ruhadarabjai is. Többek közt ezeket lehet most beszerezni Jane Fonda színésznő kollekciójából.

Nem először fordul elő, hogy eladásra kínálnak egy-egy személyes tárgyat a Steve Jobs által használt holmik közül. Tavaly például a használt BMW-jét lehetett beszerezni, méghozzá nem is túl borsos áron. Már ahhoz képest, amilyen árcédulával a hírességek értéktárgyai kalapács alá szoktak kerülni. Februárban például valaki közel 1 millió forintnak megfelelő dollárt csengetett ki ezért:

A hülyének is megéri 3 575 dollárért ez a papucs.
A hülyének is megéri 3 575 dollárért ez a papucs.

A tárgyak Jobs Jackling Housnak nevezett kaliforniai ingatlanjából származnak, ahol valamikor a ‘80-as évek közepén élt. Innen vadászta össze az ereklyéket szorgos munkával a ház fáradhatatlan gondnoka, feltehetően miután Steve leselejtezte őket. Aztán valahogy tovább kerültek Jane Fondához, aki most egy nagyszabású árverés részeként eladásra kínálja a relikviákat.
A licitálást a Julien’s Auction, sztárok tárgyaira specializált aukciósház vezeti majd le szeptember 23-án, a Hollywood’s most private stars nevű esemény keretein belül.

De nézzük sorban miket is lehet majd beszerezni:

NeXT feliratos garbó

neXT

Jobs úgy látszik, mindig is kedvelte a garbókat. Erről tanúskodik, hogy miután elhagyta az Apple-t és megalapította a NeXTet, megcsináltatta ezt a pulcsit is.
Az induló ár 500 dollár lesz, és valahol 1000 és 3000 dollár közé várják a végleges árat.

Régi fürdőköpeny

kopeny

Van benne valami bizarr, de eladó Jobs fürdőköpenye is. Ha valaki át akarja élni, milyen egy milliárdokat érő cég vezetésével eltelt fárasztó nap után, lefürödve eldőlni a kanapén, valószínűleg ezzel a köpennyel járhat vele a legközelebb. Ráadásul a csomag tartalmaz még két elektromos borotvát is, mindezt csak 200 dollár induló licittel.

Seiko óra

seiko

Azt nem lehet tudni, Jobs mennyire kedvelte volna az Apple Watchot, az viszont biztos, hogy ezt az órát szerette. Ez a darab nem összekeverendő a februárban eladott – szerintem szebb – másik Seikoval. De vigasztaljon mindenkit a gondolat, hogy míg ezt az órát valahol 2000 dollár körül fogják eladni, addig a másik 42 ezerért ment el.

Sony hordozható CD-lejátszó

Sony

Jobs szerette a Sony termékeit, amit mi sem bizonyít jobban, hogy ez a CD-lejátszó volt az elsődleges hangforrás a konyhában, ahol Jobs elvileg a legtöbb idejét töltötte a házon belül. Ki tudja, lehet, hogy ez volt az a darab, ami miatt elkezdett gondolkodni egy sokkal szebb és hordozhatóbb lejátszó ötletén, vagyis a későbbi iPodon.

Badass bőrdzseki

Megvan a fotó, amelyiken Steve bemutat az IBM-nek? Na, azt pontosan ebben a bőrkabátban teszi. Hamarosan, nagyjából 12 ezer dollárért valaki más is mutogathat majd benne tetszőlegesen kiválasztott célpontoknak.

Pénztárca névjegykártyákkal

wallet

Valószínűleg sokak irigylik az egykori Apple-vezér vagyonát. Ha az nem is, de a pénztárca, amiben minden bizonnyal tárolta – legalábbis egy részét – most megszerezhetővé vált. Igaz, a beszerzés előtt nem árt, ha van már egy másik, elég vastag pénztárcája is az embernek, ugyanis csak az induló ár 500 dollár lesz. De legalább kap pár névjegykártyát is mellé.

Meg vagyok róla győződve, hogy Steve nem kifejezetten örült volna, ha tudja: vannak, akik milliókat fizetnének a fürdőköpenyéért. Ennek ellenére én azért szívesen kipróbálnám az érzést, hogy milyen lehet Jobs bőrkabátjában bemutatni az IBM-nek…

Jobs
iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!