imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Most először ingyenes a Monument Valley!


Létezik olyan, aki egy kicsit is követi az iOS-játékok körüli történéseket, és még nem hallott az ustwo által fejlesztett Monument Valley-ről? Nem hiszem. Valószínűleg akkor az is dereng, hogy ez azon kevés prémium játékok egyike, ami soha nem volt ingyenes az App Store-ban. Egészen mostanáig!

Az iOS-játékok világában 2014-ben hatalmas port kavart a Monument Valley: gyakorlatilag minden létező díjat megnyert, ódákat zengtek róla a különböző híroldalak és magazinok. Az elismerések között volt a 2014-es Apple Design Award, és év végén nem meglepő módon az év iPad-játékának is megválasztották az App Store szerkesztői. Egy idő után egy frissítés is megjelent hozzá, ami új pályacsomagokat tartalmazott, ez azonban egészen más miatt futott körbe az interneten: alkalmazáson belüli vásárlással kellett fizetni érte, ami nagyon nem tetszett a felhasználók egy részének. A játék persze a szoftverkalózok körében is nagy karriert futott be.

Monument Valley

Csak pár szóban összefoglaljuk a lényeget azoknak, akik esetleg nem hallottak volna róla, bár az olvasók 99%-a nyugodtan átugorhatja ezt a bekezdést. A Monument Valley egy M.C. Escher (igen, neki vannak azok a fura rajzai lehetetlen építményekről) ihlette világban játszódó logikai-puzzle játék. Kalandunk során furcsa épületeket és pályákat kell manipulálnunk ahhoz, hogy a néma Ida hercegnő elérje célját, valamint megmeneküljön a gonosz Varjúemberektől. A játékban minden egyes pálya gyakorlatilag egy külön műalkotás, a hangulatot pedig nagyban fokozza a Brian Eno-ihlette zene.

Vázlatok a még készülő Monument Valley-ről.
Vázlatok a készülő Monument Valley-ről.

Szerencsére a mai napig folyamatosan foglalkoznak vele a fejlesztők, így a folytatást jelentő „Forgotten Shores” című pályacsomag mellett (ez az akció ellenére továbbra is 1,99 euróért szerezhető be alkalmazáson belüli vásárlással) rendszeresen megjelennek hozzá frissítések is: legutóbb november közepén érkezett új verzió, amiben iPad Pro támogatást kapott a klasszikussá vált játék, így már 12,9 hüvelyken is élvezhetjük a kalandot.

Monument Valley

A Monument Valley eredetileg 3,99 eurós áron jelent meg, és ugyan a története során négyszer hosszabb-rövidebb ideig már volt akciós, ingyen még soha nem tölthettük le. Mindenképp érdemes beszerezni ha még nem tetted meg, hisz tényleg az iOS-platform egyik legjobb, legszebb és leghangulatosabb játékáról beszélünk. Nem tudni, hogy miért és meddig marad ez így, szóval jobb, ha azonnal lecsapsz rá!

• Monument Valley letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)

Forrás: App Advice. Képek: ustwo.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!