imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Most éppen szeptemberre várják az új Apple TV-t


Így megy ez, ha egy viszonylag népszerű Apple-termék vagy, amit hosszabb idő óta nem frissítettek: egy ideig még türelmesen várakoznak az emberek, aztán elkezdenek rólad pletykálni, majd szinte havonta a fejedhez vágják azt, hogy na most már tényleg ideje lenne új külsőt és/vagy belsőt kapnod.

Szegény Apple TV napjainkra valóban az egyik legöregebb, még aktív termék az Apple kínálatában: lényeges frissítést közel három és fél éve nem kapott, amivel olyan társaságba került, ahol a jelenleg négy éve változatlan Apple Thunderbolt Display is törzsvendég – és ahová lassan a Mac Pro is felvételét kéri.

Három és fél év sok idő, és ez éppen elég volt arra, hogy az utóbbi egy évben változó intenzitással röppenjen fel a hír, miszerint érkezik az új Apple TV. A dömping éppen a WWDC előtt volt a legerősebb, beszéltek érintésérzékeny távirányítóról, megújult külsőről és természetesen a jelenleginél sokkal erősebb belsőről is, szoftveres fronton pedig App Store-t vártak a népek, illetve belsős forrásokra hivatkozva több lap azt is megszellőztette, hogy az új Apple TV-vel érkezhet az Apple saját videós tartalomszolgáltató-rendszere is.

Koncepciókép egy érintőkijelzős Apple távirányítóról. | Kép forrása: Martin Hajek
Koncepciókép egy érintőkijelzős Apple távirányítóról. Erről is pletykáltak, de ilyen biztosan nem lesz. | Kép forrása: Martin Hajek

Állítólag pont ez utóbbi miatt nem mutatták be végül a megújuló Apple TV-t a WWDC-n: nem sikerült megegyezni a műsorgyártókkal, márpedig enélkül nincs tartalomszolgáltatás, ami az egyik új „húzófunkció” lett volna – legalábbis az Egyesült Államokban. Nos, megegyezésről továbbra sem csicseregnek a madarak, viszont úgy tűnik, az Apple megelégelte a dolgot, és enélkül mutathatják be az új készüléket, méghozzá szeptemberben, az új iPhone-ok szokásos megjelenésekor. Ráadásul minden korábbi jóval: új, vékonyabb ház, érintésérzékeny távirányító, A8 processzor, megnövelt belső tárhely, új operációs rendszer, App Store, valamint SDK a fejlesztőknek.

Miben változott mégis a helyzet júniushoz képest? Rohan az idő: ha folytatódnak a hagyományok, idén még két Apple-esemény lesz. Az egyik az új iPhone-ok bemutatója, a másik pedig az új iPadeké, valamivel később. Márpedig egy ilyen jelentős változásokat hozó Apple TV-t mindenképp nagy csinnadrattával érdemes megmutatni a nagyközönségnek, főleg ha valóban érkezik hozzá App Store is, hiszen ezzel a negyedik platformmá válna az Apple világában az OS X, iOS és watchOS mellett.

Koncepciókép az új Apple TV-ről. | Kép forrása: Martin Hajek
Koncepciókép az új Apple TV-ről. | Kép forrása: Martin Hajek

John Gruber szerint azért valószínű a szeptemberi időpont, mivel az Apple szeretne valami jelentős újdonságot is felvonultatni az új iPhone-ok mellett – ha nem is olyan jelentőset, mint tavaly az Apple Watch volt, de legalább valami hasonlót. Sőt, tovább megy, azt is mondja, hogy igazából azért nem is jelentették be az új Apple TV-t a WWDC-n, mert kellett még a puskapor szeptemberre. Mi nem fogadnánk nagyobb összegben erre, de Gruber viszonylag ritkán téved, szóval érdemes odafigyelni arra amit mond.

Aztán az is lehet, hogy soha többet nem lesz Apple TV, és még évtizedekig a jelenlegivel kell kihúznunk. Erre azért meglehetősen kicsi összegben fogadnánk.

Forrás: BuzzFeed via Daring Fireball.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!