imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Most már biztos: nemsokára itt az új AirPods


Egy engedélyeztetési dokumentációban bukkant fel az eddig ismeretlen modellszámú eszköz. Pár apróbb új funkció is kiderült.

Az egyik legbiztosabb szivárgási forrás, ha új, még nem bejelentett Apple termékekről van szó, az a különböző hatóságokhoz, szabályozó szervekhez benyújtott dokumentáció. Ezeket nem kerülheti meg az Apple, viszont egész biztos jeleit adják annak, ha valami készülőben van a színfalak mögött.

Ez történt most az AirPods frissített verziójával is, aminek érkezését már tavaly óta várjuk az AirPowerrel egyetemben, de explicit még sose lett kimondva, hogy lesz, csak egy vezeték nélküli töltőtokról szólt a fáma. Most viszont a Bluetooth Special Interest Grouphoz benyújtott papírmunka spoilerezett egy picit.

Felbukkant ugyanis egy REV1.1 hardververziójú AirPods (a jelenlegi REV1.0), az A2031 és az A2032 új modellszámokkal egyetemben. Ez minden bizonnyal a fülespár jobb és bal darabját takarja, hiszen mindkettő külön Bluetooth eszköznek számít. Ezen felül annyi még kiderült, hogy a csatlakozás típusa már a Bluetooth 5.0 lesz, ami el is várható fejlesztés.

Az új AirPods-szal kapcsolatban a pletykák sem voltak túlságosan informatívak az elmúlt időben. Egyelőre annyit lehet sejteni, hogy valószínűleg a fejlettebb vezeték nélküli chipnek köszönhetően már képes lesz a Hey Siri parancs automatikus felismerésére; illetve hogy jön hozzá az előbb említett vezeték nélküli töltőtok, ami kicsit máshogy fog kinézni, mint a meglévő. Előbbit egyébként most szeptemberben az Apple inderekt is megerősített, nézzétek csak a Keynote intro videójának a megjelölt részét:

Érkezési dátumról nem tudunk, de egész biztosan nem kell már rá sokat várni. A dokumentumot november elsején adták be, és ha abból indulunk ki, hogy a jelenlegi generációnál ugyanezt november 20-án tették meg és december 13-án már indulat a termék, akkor lehet, hogy még ebben a hónapban látunk valamit. Hovatovább, lehet, hogy még az AirPower is érkezik vele együtt. Hoppá, hoppá!

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!