imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Most már tényleg jön Mario az iPhone-ra


Tegnap nem csak új hardvereket jelentett be az Apple, de szokatlanul sok játékot is megmutattak ezekkel kapcsolatban a színpadon. Az egyik ilyen a Nintendo-féle Super Mario Run volt, ami hatalmas üdvrivalgást váltott ki a közönségből.

Hosszú hónapok, sőt évek óta lehet hallani arról, hogy a Nintendo belépne a mobiljátékok piacára. Mi is írtunk erről, nem is egy alkalommal, aztán csak nem akarózott jönni az eredmény. Rendben, ott volt a Miitomo, de nem hisszük, hogy ez Japánon kívül sokakat megmozgatott volna. A Pokémon GO csak félig-meddig Nintendo-termék (igazából annyiban, hogy részesedésük van a licencet adó The Pokémon Company-ben), de tegnap egy igazi klasszikus jelentett be Mijamoto Sigeru: jön Mario iPhone-ra!

Egészen pontosan a Super Mario Run nevű játékot mutatták be, ami első körben kizárólag az App Store-ban lesz elérhető, vagyis csak Apple készülékeken játszhatunk vele. A Nintendo korábban azt mondta, azért is ódzkodnak attól, hogy okostelefonokra készítsenek játékokat, mert az irányítás nem lenne az igazi. Ezt most úgy oldották meg, hogy a karakterünk automatikusan fut jobbra a kijelzőn, vagyis egy kézzel is könnyedén játszható marad a Super Mario Run.

Super Mario Run

Ez persze nem újdonság, az Ubisoft nagy klasszikusa, Rayman is így irányítható iPhone-on, iPaden és újabban Apple TV-n – ez utóbbi platformon én elég sokat játszottam a Rayman Adventuresszel, és nagyon szerettem. Szóval nem találták fel a spanyolviaszt, de valószínűleg nem is kell, maga a Mario név több százmillió letöltést garantál. A Super Mario Run ingyenes játék lesz, de alkalmazáson belüli vásárlásokkal különböző extrákért fizethetünk majd – ez elég jól bevált a Pokémon GO esetében.

Jó kérdés, hogy vajon mekkora sikert arat a Nintendo iOS-en, és hogy a befektetők mit szólnak a lépéshez. Ők korábban egyébként már sokszor szorgalmazták, hogy a japánoknak ideje ebbe az irányba lépni. Vajon hosszú távon a Nintendo is inkább a szoftverek felé fordul, és egyre kevesebb figyelmet szentelnek a hardvereiknek? Őket ismerve ez nem valószínű, saját bevallásuk szerint pont fordítottak a tervek: az okostelefonos játékokkal akarják arra csábítani a felhasználókat, hogy megvásárolják a Nintendo konzolokat.

A Super Mario Run decemberben érkezik majd meg az App Store-ba, vagyis egy párat aludnunk kell, amíg a bajszos, piros sapkát és kék nadrágot viselő vízvezeték-szerelő az iPhone-unkon ugrándozik. Viszont feliratkozhatunk egy értesítésre az App Store-ban, én korábban nem is találkoztam még ilyesmivel. Katt ide, ha érdekel!


 

És hogy mi történt még a tegnapi eseményen? Íme:

• Megérkezett az Apple Watch 2

• Bemutatták az iPhone 7-et!

• Az összes videó a tegnapi esti Apple eseményről

Forrás: The Verge.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!