imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mostantól 2 TB-os iCloud-tárhelyre is előfizethetünk


Utoljára 2015-ben változtak az elérhető iCloud-tárhelycsomagok, akkor kicsit egyszerűsítettek a felhozatalon, illetve a legolcsóbb, havi 1 eurós csomagot 20 GB-ról 50 GB-ra emelte az Apple. Most egy új lépcsőt vezettek be, itt a 2 TB-os csomag.

Az elmúlt években szépen lassan növekedtek az iCloud-tárhelyek, ahogyan egyre több és több alkalmazás és szolgáltatás ment különböző dolgokat a felhőbe – és akkor az iCloud-fotókönyvtárról ne is beszéljünk. Sajnos a korábbiaktól eltérően az Apple most nem növelte az eddigi csomagok méretét (tavaly szeptemberben a 20 GB-os csomagból például 50 GB-os lett), hanem egy új maximális opciót vezetett be: 2 TB tárhelyet havi 19,99 euróért (jelenlegi árfolyamon kb. 6200 Ft-ért). Az ingyenes alapcsomag maradt 5 GB-os.

Én ugyan teljesen jól elférek az alap, 1 eurós 50 GB-os tárhelyen is, de nézzük meg gyorsan, hogyan fizethetünk elő nagyobb csomagra szükség esetén. Ehhez a Beállítások > Általános > Tárhely és iCloud-használat részre kell navigálni iPhone-on vagy iPaden, majd az iCloud alatt a Tárhely kezelése opcióra koppintva és az oldal aljára görgetve a Tárhely-előfizetés módosítása gombbal választhatunk új előfizetést. A díjat havonta automatikusan levonja az Apple az Apple ID-hoz rendelt bankkártyáról. Természetesen Mac előtt ülve is válthatunk, ehhez a Rendszerbeállításokon belül keressük az iCloud panelt, ott a Kezelés gombot, majd a Tárhely-előfizetés módosítása opciót.

iCloud-tárhely váltás

A The Verge érdekes okfejtésbe kezdett azzal kapcsolatban, hogy miért most, és miért 2 TB lett a legnagyobb opció. A legnagyobb iCloud-tárhely szerintük mindig a legnagyobb iPhone-kapacitás nyolcszorosa. Korábban is lehetett már hallani arról, hogy a jövő héten bemutatásra kerülő iPhone 7 esetében a legnagyobb választható tárkapacitás a 256 GB lesz, ez pont kiadná a 2 TB-ot. Persze valószínűleg nincs ilyen szintű összefüggés a két dolog között.

Forrás: The Verge.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!