imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mostantól iPhone-nal is működik az Android Wear


Úgy tűnik, ma mindenki az iOS-t célozza meg az okosórákkal. A korábban rebesgetett hírek ugyanis beigazolódtak: a Google bejelentette, hogy mostantól az iPhone-okkal is működnek az Android Wear platformot használó okosórák. Legalábbis a legújabb modellek.

Akárcsak az Apple Watch esetében, az Android Wear is azokat az iPhone 5 vagy újabb készülékeket támogatja, melyeken legalább az iOS 8.2-es verziója fut. Ez egyetlen apró bökkenő, hogy jelenleg viszonylag kevés modell támogatja az iOS-t, egészen konkrétan egy darab, az új LG LG Watch Urbane. Persze a hamarosan érkező új okosórák, így a Huawei, az Asus és a Motorola új modelljei szintén kompatibilisek lesznek az Apple platformjával. Szemfülesebb újságíróknak egyébként sikerült a jelenlegi 1.3-as verziót futtató Moto360-at illetve LG G Watch R-t is összepárosítani az iPhone-jukkal, kérdés, hogy ezt a „rést” bezárja-e majd a Google.

LG Watch Urbane

A Google az Android Wear három tulajdonságát emelte ki a bejelentésben. Az első az, hogy természetesen értesítéseket kaphatunk az óránkra többek között a telefonhívásokról, az üzenetekről és a kedvenc alkalmazásainktól, bár ez utóbbi nincs konkrétabban kifejtve – a leírás alapján azonban elvileg automatikusan működik minden appunkkal, és beállíthatjuk, hogy melyek értesítéseit lássuk.

A második a különböző fitneszfunkciók, hiszen gyakorlatilag az összes Android Wear-alapú okosóra rendelkezik beépített giroszkóppal valamint pulzusmérővel, így a napi aktivitásunkat is mérhetjük velük, illetve az edzéseinkről is kapunk statisztikákat. Ezt ezek után szinkronizálhatjuk az iPhone-unkra, bár arról szintén nem esett szó egyelőre, hogy például HealthKit-támogatást kapott-e az alkalmazás.

Android Wear iOS-re

Végül pedig a helyzetfüggő értesítésekről illetve az OK Google hanggal vezérelhető keresésről ejtenek szót. A forgalmi helyzettől függő értesítést kaphatunk arról, mikor érdemes elindulnunk egy megbeszélésre, de például emlékeztetőt is készíthetünk, hogy vigyünk magunkkal ernyőt, ha esőre áll az idő. Arról, hogy ezek a funkciók világszerte elérhetők lesznek-e, egyelőre nincsenek hírek.

Az androidos okosóránk párosításához szükséges alkalmazás már le is tölthető az App Store-ból – természetesen ingyenesen. Érdekes lesz figyelni, hogy a lépéssel mennyire éleződik ki a verseny okosóra-fronton.

• Android Wear letöltése az App Store-ból (iPhone, ingyenes)

Forrás: Google Blog via iMore. Borítókép: Google.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!