imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mostantól külön alelnök felel a sokszínűségért az Apple-nél


Új alelnöki pozíciót hoztak létre az Apple-nél annak érdekében, hogy a cég dolgozóinak egyenlőségéért felelős személy ezentúl közvetlenül Tim Cooknak jelenthessen. Az újdonsült diverzitásért felelős alelnöki pozícióba a cég egy jól ismert alkalmazottja került: Denise Young Smith mostantól még több figyelmet fordíthat a munkaerő pátyolgatására.

Az Apple sosem aprózza el a dolgokat, főleg akkor nem, amikor a sokszínűségről van szó. Erre a rendkívül érzékeny témára óriási figyelmet fordít az Apple, sokak szerint néha sikerül is átesniük ezzel a ló túloldalára. Mindenkinek megvan a maga véleménye erről, de az biztos, hogy egy ilyen ismertséggel rendelkező cégnek nagy a társadalmi felelőssége, a diverzitás kérdése pedig egy olyan téma, amiben nem igazán lehet megtalálni a helyes egyensúlyt.

Az Apple mégis erre vállalkozik. Denise Young Smith új pozícióba került a cégen belül, ezentúl alelnöki posztjából kifolyólag közvetlenül Tim Cooknak fog jelenteni. Az egykoron HR-es feladatokat ellátó Denise sokaknak ismerős lehet, hiszen számára mindig is fontos volt a cégen belüli egyenlőség kérdése, ezért időnként a médiában is feltűnik, hogy terjessze az igét – és az Apple elveit. Az ő munkája valószínűleg nem sokban fog eltérni az eddigitől, inkább csak többet élvezheti majd Tim Cook társaságát.

Az viszont jelzés értékű, hogy az Apple kiemelt prioritást ad a vállalat ügyes-bajos feladatai között ennek is, Denise Young Smith személye pedig abszolút jó választás erre a posztra. A cégnél eltöltött eddigi 20 évével és HR-es tapasztalatival már jelentős rálátása van a cupertinóiak szervezettségi felépítésére. Azt, hogy ez az átláthatóság mennyire is fontos az Apple-nél, jól példázza az Apple University program, ami által a cég dolgozói fokozatosan megismerkedhetnek a vállalati kultúrával és a termékek mögötti filozófiával.

A társadalmi befogadásért és sokszínűségért tett erőfeszítések fontosak az Apple jövőjét tekintve. Denise évek alatt szerzett tapasztalata, szakértelme és szenvedélye segíteni fog nekünk abban, hogy még nagyobb behatást szerezzünk a témában.

Az Apple 2014 óta tartja számon komolyabban azt, hogy a vállalatnál hogy s mint mennek a dolgok, ezt pedig nem is rejtik véka alá. Külön webfelületet kapott a diverzitási kérdés, ami tulajdonképpen nem a rasszokra koncentrál, inkább egy cégfilozófiát próbál átadni. Gondoljon bárki bármit erről a témáról úgy általánosságban, az Apple erőfeszítései dicséretesek és példaértékűek.

Forrás: 9to5mac

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!