imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Motorhangok zúgtak fel az Apple titkos garázsából?


Elon Musk szerint biztosan lesz Apple Car, és ahogy közeledik az állítólagos 2019-es „szállítási dátum”, úgy valószínűleg egyre több hír és pletyka fog kiszivárogni. Az elmúlt időszakban komoly hírértékkel bírt, hogy távozott a cégtől a projektet felügyelő Steve Zadesky, valamint egy januári munkaértekezleten Jony Ive is verbálisan összevonta szemöldökét. Most egy kis színessel lett gazdagabb a történet.

Még tavaly márciusban derült ki, hogy az Apple csupán pár percnyi autóútra a cupertinói központtól, a szomszédos városban, Sunnyvale-ben alakította ki a „Project Titan” egyik tesztbázisát. Természetesen a telepen nincs kint az Apple logó, vagy egy plakát, hogy „itt készül a titkos Apple Car”, de belsős forrásokból mégis kiszivárgott, hogy nem raktárépületről vagy irodáról van szó. A kb. 28 ezer négyzetméteres területre egy bizonyos SixtyEight Research cég van bejegyezve, ami sokak szerint az Apple egyik „fantomvállalata”, amin keresztül végezteti az Apple Car ide vonatkozó munkálatait. Belsős, céges körökben az épületet csak SG5-nek hívják, és tavaly engedélyt kaptak, hogy a törvényi előírásnál magasabb, három méteres kerítést építsenek a komplexum köré, hogy mind a „fizikai biztonságot” és a „vizuális titkosságot” megőrizhessék. Egy valamire azonban nem gondoltak: a hangokra!

Apple GoMomentum teszt

Az egyik szomszéd bejelentést tett a sunnyvale-i hatóságoknak, hogy elviselhetetlen motorhangokat kell este eltűrnie az épület mellett.

Muszáj motorhangokat hallgatni még este 11 órakor is, mint tegnap este? Még csukott ablakon keresztül is hallom őket.

– így az ismeretlen helyi lakos. És bár a Tesla részvényei elég meredeket estek az elmúlt hetekben, még nem kell félnie Elon Musknak, hogy érkezik a konkurencia. Először is: egy elektromos autó, ami kevés hangot kiad, az is igencsak távol áll egy klasszikus robbanómotor hangjától. Másodszor: tényleg a biztonságra gondosan ügyelő Apple nem gondoskodna egy olyan faék egyszerű dologról, mint a hangszigetelés? Kétséges. Végül, de nem utolsó sorban az Apple Insider egyik kommentelője adott egy elég valószínű magyarázatot: minden ipari területen taláható dízel generátor, amiket havonta rutintesztelésnek vetnek alá. Ezeket általában este tartják, és együtt kell élnie vele annak, aki ipartelep mellett lakik. Szóval az Apple Car még odébb van, de a generátor legalább jól működik. A szomszéddal együttérzünk.

Forrás: Apple Insider

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!