imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Move to iOS: Android-felhasználóknak is segít az iOS 9


Ugyan a WWDC-n nem tértek ki bővebben erre, de az Apple által a szeptemberben érkező iOS 9-hez készített weboldal alján észrevehetünk még egy érdekes újítást a rendszerrel kapcsolatban: jön az egyszerű migráció Androidról.

Azt a különböző piackutató cégek is kimutatták már, hogy az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus megjelenése után jelentős mértékben megugrott az Androiodról iOS-re váltók aránya. Ennek persze valószínűleg örül az Apple, és ha szeretnék megtartani, sőt mi több, növelni ezt a trendet (márpedig miért ne szeretnék?), akkor érdemes minden lehetőséget megragadni, és segíteni az androidos felhasználóknak a könnyebb átállásban.

Erre gondolhattak akkor is, amikor tavaly szeptemberben megjelent az Apple támogatási oldalán egy cikk, amiben lépésről lépésre leírják, hogyan oldhatjuk meg a migrálást. Itt szó esik a levelekről, kontaktokról, naptárakról, fotókról és videókról, zenékről, könyvekről, dokumentumokról és alkalmazásokról. Ez a felsorolás még így is hosszúnak tűnhet, hát még ha megnézzük az oldalt és a kismillió lépést amit végig kell csinálnunk. A dolog persze működik, de elég elrettentő lehet első ránézésre. Mi volna, ha mindezt mindössze néhány koppintással megoldhatnánk?

android-to-ios

Úgy tűnik, az iOS 9 erre a kérdésre is választ ad a Move to iOS alkalmazáspáros segítségével. Ezt az androidos telefonunkra valamint az új iPhone-unkra telepíthetjük majd, és a segítségével vezeték nélkül átköltöztethetjük gyakorlatilag az összes adatunkat iOS alá. Ezek közé tartoznak a kontaktok, az üzeneteink, a fotóink és videóink, a könyvjelzőink, e-mail fiókjaink, naptáraink, háttérképeink, nem másolásvédett zenéink és könyveink – vagyis gyakorlatilag minden.

És mi a helyzet az alkalmazásokkal? Ezeket természetesen nem mozgathatjuk át közvetlenül, viszont a Move to iOS megnézni, mik azok az ingyenes appok a korábbi androidos készülékünkön, amik elérhetők az App Store-ban (pl. Facebook, Twitter, stb.), és összegyűjti őket, hogy gyorsan letölthessük azokat. A fizetős alkalmazásokat pedig beteszi a kívánságlistánkba. A folyamat pontos menetéről egyelőre nem tudni részleteket, de az iOS 9 weboldalán láthatjuk a sikeres művelet utáni állapotot, amin kedvesen még arra is felhívják a figyelmünket, hogy a régi androidos telefonunkat ingyenesen leadhatjuk újrahasznosításra egy Apple Store-ban:

Move to iOS

Konkrét információk egyelőre arról sincsenek, hogy mikorra várható a Move to iOS az App Store-ban illetve a Google Play Store-ban, de valószínűleg az iOS 9 – és az új iPhone-ok – megjelenésére időzítik, valamikor idén ősszel. A szükséges minimális Android-verzió is ismeretlen, tehát bőven akadnak még kérdések a témában, persze valószínűleg legkésőbb az iOS 9 megjelenéskor ezeket megválaszolja az Apple.

Nem ez egyébként az első hasonló, váltást ösztönző szoftver az Apple-től: az OS X Lionnel egy időben jelent meg a Windows Költöztető asszisztens, mely egy Windows-rendszerű számítógépről segít átmásolni az adatainkat Macre.

A tippért köszönet Domonkosnak, illetve mindenkinek, aki megírta a hozzászólásokban!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!