imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

MoveRite – magyar fejlesztésű edzőapp


Ugyan úgy tűnik, végérvényesen vége a nyárnak – legalábbis a mai időjárás ezt mutatja –, így nem kell tovább dolgozni a „beachbody”-n. De mi a helyzet, ha véletlenül az öledbe hullik decemberben egy ajándék trópusi nyaralás? Na ugye!

Persze a testmozgás nem azért fontos, hogy a strandon villoghassunk a testünkkel, sokkal inkább az általános egészségi állapotunkat és közérzetünket javíthatjuk vele. Ha úgy döntesz, hogy az edzőtermet és a súlyzós edzéseket választod ehhez, akkor Hosszú Zoltán új alkalmazása, a MoveRite sokat segíthet. Ráadásul nem csak a kezdők vehetik hasznát, hiszen valljuk be, a gyakorlatok helyes kivitelezése nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik.

MoveRite

Zoli neve ismerős lehet a rendszeres olvasóink számára, hiszen írtunk már korábban a maces Értesítési központba beépülő Google Analytics widgetjéről, a GAgetről, amit azóta is nagy megelégedéssel használunk. Most édesapjával fogott össze, hogy egy igazi családi vállalkozás keretében elkészítsék a MoveRite nevű appot, mely kivitelezése tényleg szuperül sikerült, és a szakmai háttér is kitűnő, hiszen a fejlesztő édesapja, Hosszú Endre a magyar súlyemelő válogatott edzője volt, részt vett velük például a barcelonai olimpián is. Zoli az alábbiakat írta nekünk hétvégén az új appról:

Azért döntöttünk úgy, hogy elkészítjük, mert még mindig a hagyományos súlyzós edzés a legnépszerűbb edzésforma az termekben, viszont a kezdők nagyrésze nem végzi helyesen a gyakorlatokat. Ez általában bénázással és sérülésekkel végződik. A MoveRite-tal megtanulhatják, hogyan kell a legfontosabb gyakorlatokat helyesen végezni, amivel az előbb említett problémák elkerülhetőek. Emellett pedig nyomonkövethetik az edzéseiket is, hogy lássák, hogyan haladtak.

MoveRite

Az alkalmazást elindítva izomcsoportok szerint összegyűjtve láthatjuk a gyakorlatokat, hét kategóriában: kar, váll, mell, hát, láb, fenék és has. Összesen 22 gyakorlatot tartalmaz az alkalmazás, ebből az első csomagot (7 db-ot) ingyen kapunk meg, a második (+7 gyakorlat) és a harmadik (+8) csomagot kétszer 2,99 euróért vásárolhatjuk meg az alkalmazáson belül.

Egy gyakorlatot kiválasztva rengeteg információt kapunk. Először is, pontosan, lépésenként végigkövethetjük a helyes mozgást: egy csúszka segítségével egy képen láthatjuk hogyan kell helyesen elvégezni az adott gyakorlatot. A Details fülre koppintva továbbá láthatjuk, hogy pontosan mely izmokat dolgoztathatjuk meg az adott mozdulattal, kapunk egy részletes leírást, a neccesebb pontoknál ráadásul további fotókkal és videókkal, számtalan különböző tippel.

MoveRite

A Tracking funkció segítségével nyomon is követhetjük a saját edzéseinket: kiválogathatjuk a gyakorlatokat, beállíthatjuk, hogy hány szettet, milyen ismétlésszámmal és mekkora súllyal végeztünk. Ezeket az edzéseket ráadásul akár a Heath appba is szinkronizálhatjuk. Ha egy konkrét általunk végzett gyakorlat nincs benne az alkalmazásban, az edzéskövetésbe ettől függetlenül hozzáadhatjuk azt.

A MoveRite egy szuper app lett azok számára, akik most vágnának bele a súlyzós edzésekbe, de azoknak is hasznos lehet, akik biztosra akarnak menni a gyakorlatok helyes elvégzésével kapcsolatban. Ugyan nincs benne nagyon sok gyakorlat, a meglévőkhöz rengeteg információ és kép jár, vagyis valóban nagyon alapos munkáról beszélhetünk, és az alkalmazás kinézete és kialakítása sem hagyhat kívánni valót maga után.

• MoveRite letöltése az App Store-ból (iPhone, ingyenes, IAP)
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!