imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mozgó matricákkal frissült a Snapchat


iOS-es is frissült a Snapchat alkalmazás, az új verzióba pedig belekerült a nemrég Androidon már bemutatkozott 3D matrica funkció. Ez azt jelenti, hogy mozgó emojikat tehetünk az appon belül felvett videókra, amik követik az álló/mozgó tárgyakat, változtatják a méretüket, stb.

A Snapchat az utóbbi időben elég sok kreatív, hasznos és kevésbé hasznos újdonságot vezetett be, és nem úgy tűnik, hogy a jövőben visszavennének a tempóból – amivel persze a konkurens Facebookot is a Messenger folyamatos fejlesztésére késztetik. A legújabb frissítésben mozgó matricákat és emojikat „tűzhetünk” a videóinkra.

Snapchat 3D stickers

Ehhez nem kell mást tenni, mint felvenni egy videót, kiválasztani például egy emojit a képernyő tetején található ikonnal, majd hosszan nyomva tartva elhelyezni azt a videó megfelelő részén. Ezután az emoji követi a téma mozgását, akár „3D-ben” is, ami azt jelenti, hogy ha távolodik a kamerától akkor kisebb lesz, ha közeledik felé, akkor nagyobb. Az emojik elhelyezése egyébként nem a legegyszerűbb, ha például csak egy, a videó elején szereplő arcra tennénk egyet, akkor meg kell várnunk, míg a megfelelő időponthoz ér a folyton ismétlődő videónk, és a jó pillanatban kell „elkapnunk” a képecskét. Ekkor megáll a lejátszás, és elhelyezhetjük, forgathatjuk vagy át is méretezhetjük a piktogramot.

Snapchat 3D matricák

A technikai háttérről nem sokat tudni – a funkció nem működik hibátlanul, de vicces eredményeket érhetünk el vele –, a TechCrunch értesülései szerint az az Eitan Pilipski állhat a  hátterében, akit a kiterjesztett valósággal foglalkozó Vuforiától szerzett meg nemrég a Snapchat. Az is lehet, hogy a cég számára a mostani újdonság az első lépés a komolyabb kiterjesztett valósággal kapcsolatos fejlesztések irányába.

A frissítés leírásában egyébként azt is megemlítik, hogy a Snapchat filterei mostantól régebbi iOS-es készülékeken is működnek, bár pontos típusokat nem említenek.

Forrás: iMore.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!