imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mozifilmet iPhone-nal? Igen!


Az Oscar-díjas Steven Soderbergh merész lépésre szánta el magát és a jövőre mozikba kerülő Unsane című filmét kizárólag iPhone-ok segítségével rögzítette.

Nevéhez számos ismert film köthető, rendezői Oscar-díját a Traffic-ért 2001-ben kapta, de ő direktálta az Oceans-trilógiát, a Magic Mike első részét és a nemrég bemutatott Logan Lucky-t is.

Következő filme, az Unsane jövő márciusban kerülhet a mozikba. Bár trailer még nem érkezett róla, annyit elárultak, hogy sokban hasonlítani fog az igen elgondolkodtató, Tűnj el! (Get Out) című idei filmre.

A remek rendezés mellett az Unsane azonban még egy különlegességet tartogat. Az egész forgatás csak és kizárólag iPhone-ok segítsével zajlott. Jelenleg már túl vannak a munkálatok 80%-án, így abban biztosak lehetünk, hogy a felvételeknek legkésőbb nyáron el kellett készülnie. Ez kizárttá teszi, hogy bármelyik jelenet is iPhone X használatával került volna rögzítésre. A legvalószínűbb, hogy a munkálatok során iPhone 7 Plus készülékeket használtak.

Ugyan a film hosszáról nincsenek még pontos információink, de a mozis bemutató nem egy 10 perces rövidfilmet sejtet. Jay Pharoah, a film szereplője feature filmet, azaz játékfilmet emlegetett egyik interjújában, ami alapvetően nem lehet kevesebb 40 percnél.

Elmondta azt is, hogy az iPhone-okkal használata a forgatások során nagyban meggyorsította a munkát. Így az összes nyersanyagot, alig több mint 1 hét alatt fel tudták venni, mely ilyen jellegű filmeknél jóval hosszabb időt szokott igénybevenni. A végeredményről pedig senki nem mondaná meg, hogy okostelefonnal készült.

Nem Soderbergh-é az első film, melyet teljes hosszában, kizárólag iPhone segítségével készítettek. A 2015-ös Sundance Film Festival nagy kedvence a Tangerine egy iPhone 5s, egy 8 dolláros app és egy anamorfikus lencse segítségével készült.

Kíváncsian várjuk…

Forrás: AppleInsider

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!