imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Működő iPhone került elő az óceán mélyéről


Elsőre hihetetlenül hangzik annak Sam története, aki kajakozás közben a vízbe esett, és a kikászálódás közben elveszítette az iPhone 6 Plusszát. A telefon kalandos utazását megosztotta az imgur-en is, de sok felhasználó először azt hitte, hogy ez csak egy kamutörténet, amit egy telefontokgyártó cég talált ki. Bármennyire is jó reklám lenne ez egy telefontoknak, az eset ténylegesen megtörtént.

2015. március 13.-án az amerikai férfi elment kajakozni néhány barátjával a Csendes-óceánra, és az esemény megörökítése érdekében magával vitte a telefonját is. Szerencséjére elővigyázatos volt és a telefont egy Kobert telefontokba helyezte, még a csónakba szállás előtt. Az evezés közben képeket készítettek, és úgy tűnt a telefonnak semmi baja nem lett a ráfröccsenő víztől. Egy rossz mozdulat miatt viszont a kajak felborult a telefon tulajdonosa pedig a vízbe esett.

Untitled-2

Bepánikoltam. Azt hittem, hogy meghalok, annak ellenére, hogy volt rajtam mentőmellény. A lábam beleakadt egy hínárba, Ebben a pillanatban azt hittem vége az életemnek. Tudom ez kicsit dramatikusan hangzik, de nem kívánom senkinek, hogy átélje azt amit én. Egyszer csak sikerült a csónakhoz visszajutnom, de az ismét felborult. Szerintem ekkor hagytam el a telefonomat. Kitartó próbálkozás után és a barátaim segítségével sikerült visszamásznom a csónakba.

Miután visszatértek a csónakházba, a mellényt levéve vette csak észre, hogy a telefon sehol. Ezt az érzést pedig biztos mindenki átélte már, csak sajnos neki nem volt egy másik zsebe, ahol megtalálja az iPhone-t. Hazaérve Elveszett módba helyezte a készüléket és egy üzenetet jelenített meg rajta pár barátjának az elérhetőségével. Gondolta „hátha”.

Untitled-2
Sam telefonja előkerült és teljesen ép állapotban volt. Az egyetlen dolog, amit nem értett, hogy a megtaláló miért nem jelentkezett hetekig azután, hogy megtalálta a telefont.

Hónapokkal később egy pár ment el búvárkodni nagyjából arra a részre, ahol a telefon elveszett. Az egyik merülés során a férfi valami érdekeset vett észre az óceán fenekén. Felhozva a felszínre látta, hogy egy iPhone 6 Plus, amin külsőre nem látszik sérülés. A készüléket hazavitte és feltöltötte, majd legnagyobb meglepetésére a telefon be is kapcsolt. Ekkor jelent meg az üzenet a képernyőn, és ekkor kapta Sam az e-mailt, hogy megkerült a telefonja. Elsőre nagyon meglepődött.

Untitled-2
Egy közös kép még belefért a megtalálóval.

A megtaláló sajnos nem volt annyira becsületes, hiszen minden lehetséges módszert megpróbált, hogy a lezárt telefont tudja használni. Csak azután beszélt meg találkozót a jogos tulajdonossal, miután teljesen feladta a próbálkozást, hogy a sajátja legyen a telefon. A találkozó során az iPhone-t és a tokot is visszaszolgáltatta a pár. A jogos tulajdonos állítása szerint a telefon tökéletes állapotban volt, nem keletkezett fizikai sérülés, és vízkár sem érte a telefont. Ez persze főleg a toknak volt köszönhető.

Forrás: imgur via Cult of Mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!