imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Műsorszolgáltatókkal tárgyal az Apple


Az Apple által gyártott TV-készülék mellett évek óta keringenek arról is pletykák, hogy az Apple szeretne beszállni a televíziós piacra, persze nem mint műsorgyártó, csupán szolgáltató. A Re/code értesülései szerint már konkrét tárgyalások is folynak erről a háttérben.

Ezek alapján nem egy Netflix-szerű szolgáltatást kell elképzelni, vagyis az Apple nem állítana elő saját tartalmat, hanem a meglévő műsorgyártók és szolgáltatók egyes műsorait és csatornáit tenné elérhetővé egy internetalapú szolgáltatáson keresztül. Ez nem újdonság a cég részéről, már 2013-ban is tárgyaltak olyan szolgáltatókkal, mint az HBO, az ESPN, vagy a Viacom. Egy kicsit hasonlót csinálnak most is az Apple TV-n keresztül, bár ott ugye a szolgáltatásokért nem az Apple-nek fizetünk, ők csak egy felületet adnak az adott tartalomszolgáltató alkalmazásához és így műsorához (pl. Netflix).

Vagyis az Apple nem találná fel újra a tévézést – ahogyan azt sokan várnák tőlük –, hanem egy saját kezelőfelületet és felhasználói élményt biztosítana hozzá, amivel, valljuk be, valószínűleg szintén nem járnánk rosszul, ha a mai set-top boxokat és azok kezelését nézzük. Ehhez a hagyományos amerikai kábel- és országos csatornákat megkerülve közvetlenül a műsorgyártókkal tárgyalnak, sőt, egyes források szerint már nagyon kezdetleges bemutatókat is tartottak számukra az elképzeléseikről.

Ti is várjátok már a harmadik évadot? Már csak 22-t kell aludni!
Ti is várjátok a harmadik évadot? Már csak 22-t kell aludni!

Ezek a tárgyalások még nagyon korai fázisban vannak, tehát egyáltalán fel sem merült indulási időpont vagy árazás, ráadásul értelemszerűen először valószínűleg csak az Egyesült Államokban kísérleteznének egy ilyen megoldással, így arra, hogy Európába vagy Magyarországra eljusson a dolog – ha egyáltalán –, várhatóan éveket kellene várni.

Persze egyáltalán nem biztos, hogy bármi is lesz ebből a dologból, mivel a korábbi hírek alapján az Apple eddig mindig falakba ütközött a hagyományos kábelszolgáltatóknál. Ezért is próbálják megkerülni őket, kérdés, mekkora sikerrel. Egyébként Tim Cook is többször nyilatkozott már arról, hogy javítani kellene a tévézés élményén, illetve utoljára Eddy Cue mondta azt Walt Mossbergnek és Kara Swishernek a Beats-felvásárlást követő interjún, hogy ez az élmény ma „szar.”

Persze a webalapú televíziózás ötlete nem újkeletű dolog, a Sony és a Dish is kísérletezik hasonló megoldással, illetve indít hasonló szolgáltatást a közeljövőben. Kérdés, hogy az olyan szolgáltatások mellett, mint a Hulu vagy a Netflix van-e még értelme egyáltalán bármi hasonlóba belevágni? Személy szerint konkrét tévéadást a Forma–1-en kívül szerintem évek óta nem néztem.

Forrás: Re/code. Képek: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!