imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mutasd az Írósztalod, megmondom, ki vagy!


Kezdjük az új évet egy kis inspirálódással. Mutassátok, hogyan néz ki nálatok az Íróasztal!

Ha valamilyen véletlen folytán a mai napon némi fejfájással keltetek, akkor minden bizonyára a mai program nagyjából kimerül majd az ágyban fekvés, regenerálódás folyamatával. Az embernek ilyenkor nem sok kedve van bármit csinálni, amit talpon kell, éppen ezért ez egy kiváló alkalom arra, hogy rendbe tegyük a gépünket.

Én ezt az alkalmat szoktam kihasználni a fájlok kipucolására, átrakosgatására, a nem használt programok eltávolítására, a tagek rendberakására és hasonlók. Na meg persze ilyenkor találom ki, hogy milyen lesz az idei „setup“, azaz milyen háttérrel, ikonokkal fogom nyomni a Dockon. Új év, új én, új Mac!

A poszt célja az lenne, hogy mindenki mutassa meg a kommentek közt, hogy ő milyen hátteret kedvel, és milyen appokat tárol a Dockban, de persze jöhet bármilyen más jótanács is. Ezzel kicsit mindenki tud magának ihletet meríteni a rámoláshoz. Hogy jópéldával járjak elől, kezdem én.

Íme az én Íróasztalom. Nem azért van ekkora rend, mert ennyire takaros vagyok, hanem mert új kedvenc appommal, a HiddenMe-vel elrejtettem minden fölösleges fájlt. A hátérkép egy kicsit szokatlan lehet a rózsaszínes árnyalataival, de egész egyszerűn annyira jól passzol hozzá mind a mappák kékje, mind a Dark Mode sötétje, hogy ez egy cseppet sem zavar. Számomra fontos, hogy a háttérben egy szín domináljon, illetve, hogy nem legyenek felkavaró, szabálytalan formák.

A Dock ikonjaimat a már ismertetett módon módosítottam, hogy egységesen kerekek legyenek, elég sokat vadásztam a megfelelő ikonokra. Az alkalmazásokat illetően javarészt gyáriakat használok: Safari, Naptár, Pages, iMessages. Ezeken túl feladatkezelőnek a Things 3 megy – nagyon szeretem, számomra sokkal jobban bevált, mint bármelyik másik alternatíva. Képszerkesztéshez Photoshop (párszor már próbálkoztam az Affinityvel, de nem volt türelmem megszokni).

A céges beszélgetések egy része Slacken fut, így azt is kénytelen vagyok elől hagyni bár annyira nem szeretem. Ahogy a Twittert sem (Tweetbot), de ez az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy egyből értesüljek az Apple hírekről. Spotify-t gondolom nem kell magyarázni, mellette pedig a Transmission torrentkliens fut – természetesen csak legálisan elérhető tartalmak letöltéséhez. A sort a letöltések mappa és a Kuka zárja.

Ennyit rólam, ti jöttök! Nektek hogy néz ki 2019-ben az Íróasztal?

Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk minden olvasónknak, maradjatok velünk 2019-ben is!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!