imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Művészeti galériákká változtak az Apple Store-ok


Még tavaly év végén indította el az Apple a „Kezdj bele valami újba” (Start something new) online kampányát Japánban, amiről aztán kiderült, hogy egy globális újévi kampány, így a magyar nyelvű Apple-oldalon is feltűnt az erre a célra készített galéria.

Az év első napjaiban a fizikai Apple Store-ok is átalakultak: az eddig megszokott termékképek, illetve az utóbbi időben ezeket felváltó fotókat a kampányban szereplő alkotásokra cserélték. Így tulajdonképpen kicsit olyan hangulata lett a boltoknak, mintha egy művészeti galériában járnánk.

Apple Store – Kezdj bele valami újba

A „Kezdj bele valami újba” promóció lényege, hogy az Apple olyan fotókat, rajzokat, illusztrációkat és videókat mutat be, amiket a felhasználók Apple-termékekkel hoztak létre:

Az itt látható műalkotások mindegyike Apple-eszközök segítségével készült. Minden ecsetvonás, képpont és filmkocka tehetséges Apple-felhasználók nemzetközi csapatának munkája. Reméljük, téged is arra inspirálnak, hogy valami újat alkoss.

Apple Store – Kezdj bele valami újba

Az alkotások elkészítéséhez sok esetben a felhasználók külső fejlesztésű szoftvereket is használnak, ilyenek például a VSCO Cam, a Waterlogue, vagy az iDraw, de természetesen az Apple saját szoftverei is szerepelnek a felsorolásban, például a Final Cut Pro révén. Sok esetben pedig olyan beépített funkcióknak köszönhetők a képek, mint a panoráma- illetve a HDR-mód.

Az új reklámkampány is illeszkedik az Apple-től az utóbbi időben megszokott sorba. Vagyis nem a termékek specifikációival illetve számháborúval (5 GHz, 16 mag, 50 megapixel, stb.) próbálják reklámozni az Apple eszközeit, sokkal inkább arra fektetik a hangsúlyt, hogy a tulajdonosok számára milyen lehetőségeket nyújtanak a készülékek, illetve milyen kreatív lehetőségeket biztosítanak számukra.

Apple Store – Kezdj bele valami újba

Az Apple-től egyébként sosem állt távol az, hogy a számítástechnika világát valahogyan keresztezni próbálja a művészetekkel. A titkos Apple University egyik kurzusán például Picasso bika-ábrázolásán keresztül mutatják be az újdonsült alkalmazottaknak, hogyan lehet minél jobban leegyszerűsíteni a formaterveket. Steve Jobs pedig híres volt arról, hogy számára kedves képeket akasztott ki az irodákban, ezzel is inspirálva a mérnököket, hogy valami hasonlót alkossanak. Az első Macintosh-ok belsejében pedig megtalálható volt a fejlesztők szignója, akárcsak egy festményen a művészé.

A képek a londoni Regent Street Apple Store-ban biztosan megtekinthetők, de ha valaki máshol is látta őket felbukkanni, ne szégyellje megosztani az információt a kommentekben. A galéria-hatást egyébként fokozza, hogy az üzletekben fekete-fehérben láthatók a fotók, a színes változatok, illetve a videók pedig az Apple honlapján tekinthetők meg.

Apple Store – Kezdj bele valami újba

Forrás: ifo Apple Store via Cult of Mac. Képek és borítókép: Gary Allen.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!