imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Na de sajtot reszel?!


Egy lelkes rajongó kőkemény profizmussal vágott bele a projektbe, hogy megtudja a választ a tech világ jelenlegi legfontosabb kérdésére!

A 2019-es Mac Pro design egyértelműen a sajtreszelőt hozta vissza a köztudatba, és gyakorlatilag biztos, hogy mindenki erre fog róla asszociálni, a tech világ pedig így fogja hívni (ami a “kuka” elődhöz képest azért egy fokkal így is jobb). Az új hardvert pedig még őszig senki sem tudja kézbe fogni/tesztelni Cupertinón kívül, így addig levegőben lógott a kérdés: vajon képes sajtot reszelni a hatezer dolláros asztali gép háza?

Ezt a tarthatatlan helyzetet igyekezett most feloldani Winston Moy. Az alapvetően CNC technológiával alkotó YouTuber igazi “sufnituning” szaki, a legjobb értelemben: garázsában, szabadidejében állít elő digitális módszerekkel fantasztikus tárgyakat.

Legfrissebb projektjében visszafejtette, hogyan alakíthatták ki a designt Jony Ive-ék, és ez alapján gyártott magának egy saját darabot: egy aluminium tömbből tervezte meg a képeken látott lyukacsos szellőző felületet. Ugyan elsőre nem sikerült tökéletesen, a második prototípus már kifejezetten hasonlít a hivatalos verzióra:

Winston pedig nem állt itt meg a kísérletben, a tökéletesre ment: a megmunkált aluminium eszközt ugyanúgy anodizálta, ahogyan az Apple azt minden temrékével teszi, és amitől ilyen tartósan szépek például a MacBookok is. Érdekesség, hogy ezzel nem csak nehéz lekaparni a festéket, de élelmiszerbiztos is lett!

A végén pedig a legfontosabb: maga a teszt! Pecorino sajtot használt, ami egy félzsíros, keményebb fajta (a puha sajtok esetében kizárhatjuk, hogy működik). És lám csodát: ha nem is tökéletes egyenleteséggel, de láthatóan jelentek meg reszelt sajtra utaló darabkák! Az pedig csak egy pluszpont, hogy alternatív módszerekkel gyönyörű sajtgolyót tudott formázni!

Azonban a “hivatalos” véleménye szerint nem lenne jó tartós konyhai alkalmazásra, arra inkább az ikeás terméket használjuk. Ellenben szappantartónak szerinte egyszerűen tökéletes!

Hogy megérte-e? 46 ezer feliratkozója ellenére ez a videó pár nap alatt már a legnézettebb a csatornáján, miközben milliók kíváncsiságát elégítette ki. Kétségtelenül, egyértelműen IGEN!

Forrás: YouTube

Mennyire örülnél a fürdőszobádban szappantartóként egy darab Mac Prónak? Instant get lenne? 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!