imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Na ki vehet idén akár 200 ezer Macet?


Ugyan sok cég használ Macet vállalati környezetben, az Apple eddig nem rendelkezett olyan igazi nagyvállalati partnerrel, aki hatalmas tételben tért volna át a cég számítógépeire. Úgy tűnik, ez eddig tartott, ugyanis belső források szerint az IBM 150-200 ezer Mac vásárlását tervezi évente.

A két cég tavaly lépett stratégiai szövetségre, melynek fő eleme, hogy az IBM kezdésnek több mint 100 új ipari megoldást fejleszt iOS készülékekre, többek között natív, teljes mértékben az iPhone-ra és az iPadre szabott alkalmazásokat. Nem számoltuk, de az utóbbi időben eléggé belehúztak, talán 30-40 körül járhat az appok száma, az olyan érdekes kezdeményezésekről nem is beszélve, melybe Japánban fogtak bele nemrég.

Az együttműködés keretében májusban jelentette be az IBM, hogy 2015-ben nagyjából 50 ezer Mac számítógép beszerzését tervezik az alkalmazottaknak. Most előkerült a cégtől egy belső videó, amiben Jeff Smith, az informatikai vezető beszél arról, hogy ez a szám a többszörösére is dagadhat, ugyanis szerinte az IBM évente akár 150-200 ezer Macet is vásárolhat az Apple-től, ami azt jelentené, hogy a dolgozóik 50-75%-át állítanák át a jelenleg elterjedt Lenovo gépekről. A videóban Smith egy, az Apple-részéről Niall O’Connorral folytatott beszélgetést idézett fel.

Az is kiderül, hogy az Apple eddigi legnagyobb ilyen partnere évi 25 ezer Macet vásárolt, ami az IBM által belengetett számokhoz képest igen csekély mennyiségnek tűnik. Az ideális 200 ezres mennyiség egyébként nagyjából a jelenlegi éves Mac-eladások 1%-át tenné ki, ami elsőre nem tűnhet soknak, de ha belegondolunk, hogy mindez egyetlen partnertől származna, egyből tetemes mennyiségnek tűnik. Maradnak még azért Windows és Linux rendszerű gépek is az IBM dolgozóinál, hiszen jelenleg összesen közel 380 ezer embert foglalkoztat a „Kék Óriás.”

De mit szólna mindehhez Steve Jobs?

IBMApple

Forrás: MacRumors.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!