imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Na, vajon melyik telefon volt a legnépszerűbb az első negyedévben?


Sose találod ki, úgyhogy spoiler következik: az iPhone 7. A második legnépszerűbb? Ez már nehezebb, de segítek: az iPhone 7 Plus. A harmadik helyezett viszont már tényleg meglepő. Itt a Strategy Analytics legfrissebb jelentése.

A Strategy Analytics, egy független nemzetközi kutató és tanácsadó cég ismét kiadta a szokásos jelentését, amiben a mobilpiac helyzetét és az egyes készülékek népszerűségét vizsgálták ezúttal 2017 első negyedévében. Globális adatokkal úgy számoltak, hogy nagyjából 353 millió okostelefont értékesíthettek világszerte a három hónapos időszak alatt. A szám nem kevés, de ami ennél is megdöbbentőbb, hogy ebből 50,7 millió készülék biztosan iPhone volt.

Leállíthatják az iPhone forgalmazását, amíg nem tesz valamit az Apple a sofőrök védelméért

Ez utóbbi szám teljesen hivatalos, az Apple jelentette be a negyedéves jelentésében. Sajnos, ahogy az lenni szokott, idén sem közöltek konkrét készülékekre lebontott számokat, így nem tudjuk, hogy ebből mennyi az iPhone 7 érdeme. Szerencsére a Strategy Analytics-nek viszont megvannak a módszerei rá, hogy ezt kiszámolja, becslésük szerint 21,5 millió iPhone 7-et, és 17,4 millió iPhone 7 Plus-t szállított le az Apple. Ha jók a számok, ez egyben azt is jelenti, hogy bő 10 millió régebbi modell talált gazdára.

A fenti listát elnézve viszont sokkal meglepőbb lehet a harmadik helyezett, Oppo, ami még a Samsungot is maga alá tudta gyűrni. Bár a világ nyugati felén szinte teljesen ismeretlen a gyártó, Kínában a jelek szerint megvesznek érte. A R9s sikerét biztosan megdobta az is, hogy a Samsung Galaxy Note 7 kiesett a versenyből, illetve feltehetőleg az sem utolsó, hogy kísértetiesen hasonlít az iPhone-re, csak sokkal olcsóbb annál.

Szegény Samunak nem ez lett élete negyedéve, de még így is feltudtak jönni a negyedik, ötödik helyre a Samsung J3-mal és J5-tel. Ha a Note 7-el nincsenek galibák, minden bizonnyal ez ennél szebb is letett volna, de fölösleges is ezen töprengeni. A Samsung Galaxy S8 úgy tűnik, visszaállította a cég becsületét, a következő ilyen jelentésen már biztos, hogy rajta lesz.

Forrás: Macrumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!