imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nagy neveket ígér erre az évre okostelefonokra a Nintendo


Lassan a „rendes” Nintendo-karakterek okostelefonos megjelenése is olyan végtelen történetbe csap át, mint annak idején a Duke Nukem Forever, ami aztán végül nagyjából másfél évtized után érkezett meg – de minek. A reményeket mindenesetre ismét táplálta egy kicsit Kimisima Tacumi, a Nintendo tavaly kinevezett elnöke.

A Nintendo álláspontja hosszú évekig meglehetősen zárkózott volt, ami a különböző okostelefonos platformokat, például az iOS-t és az Androidot illeti: a cég tavaly nyáron rákban elhunyt korábbi elnöke, Ivata Szatoru korábban kerek perec kijelentette, hogy nem terveznek ezekre játékokat kiadni, mivel így rontanák a márka megítélését. Később aztán megenyhülni játszott, tavaly nyáron már arról volt szó, hogy év végére érkeznek az első címek.

Aztán tavaly ősszel be is jelentették az első címet, ami sokak megrökönyödésére nem pont az lett, amire korábban számítottunk – nem egy igazi iOS-es Mariót, Donkey Kongot vagy akár Zelda-epizódot tölthetünk majd le idén márciusban, hanem a Miitomo névre keresztelt közösségi alkalmazást, amiről a Nintendo így nyilatkozott:

A Miitomo, a Nintendo első mobilalkalmazása egy ingyenesen letölthető kommunikációs alkalmazás lesz, ami segít, hogy mókás személyes információkat osszunk meg magunkról a barátainkkal. A felhasználók létrehozhatják az általuk használt saját Mii-karaktereket, és ezután találkozhatnak másokkal egy barátságos közösségi környezetben, ahol kérdésekre válaszolhatnak, információkat oszthatnak meg, így egyre több mindent fedezhetnek fel egymással kapcsolatban, és arról mi a közös bennük.

Nintendo Miitomo
Nintendo Miitomo

Nem kell azonban teljesen elkeserednünk: Kimisima Tacumi most ugyanis egy japán lapnak, a Mainicsi Simbunnak adott interjújában arról beszélt, hogy 2016 végéig több híres Nintendo-karakter is feltűnik majd az okostelefonokon, így várhatón iPhone-on is. Konkrét tervekről illetve nevekről azonban ezúttal sem esett szó, vagyis a korábbi tapasztalatok alapján nem kezdünk azonnal örömtáncot járni.

A fejlesztésben továbbra is a DeNA segédkezik majd. És hogy miért tart ennyi ideig néhány Nintendo-játék elkészítése okostelefonokra? Ivata Szatoru korábban ezt is elárulta a TIME magazinnak:

Úgy látjuk, hogy az okostelefonokon azok a játékok a legnépszerűbbek, melyeket könnyű elkezdeni, és könnyű befejezni. Nem szükséges olyan komplex játékokat létrehozni, melyeket a dedikált kézi konzolokra fejlesztünk. Tulajdonképpen ez az oka amiért úgy gondoljuk, hogy nem szükséges a marokkonzolokra fejlesztett játékainkat portolni, hanem teljesen újakat kell fejlesztenünk.

Forrás: The Verge.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!