imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nagyjából el is fogytak az előrendelhető iPhone 6-ok


Szeptember 19-én rajtol el az iPhone 6 az első piacokon ahol kapni lehet majd. Az előrendelés – elvileg – itthoni idő szerint ma reggel 9-kor indult el az alábbi országokban: Egyesült Államok, Franciaország, Kanada, Németország, Hongkong, Szingapúr, Egyesült Királyság, Ausztrália és Japán.

Az Apple állítólag minden eddiginél nagyobb mennyiséggel készült a rajtra, úgy tűnik azonban, hogy az érdeklődés még nagyobb. A legtöbb európai országban nagyjából 1 óra alatt elfogyott az összes előrendelhető készlet. A legnépszerűbb típusok pedig alig pár percet éltek meg például a német online Apple Store-ban.

Amerikában egyébként jelenleg még elég jó a helyzet, viszonylag sok iPhone 6 modellt rendelhetünk meg úgy, hogy az Apple szeptember 19-re ígéri a kiszállítást. Az iPhone 6 Plus készletek azonban itt is teljesen kiapadtak. Persze ne felejtsük el, hogy arrafelé még éppen csak hajnalodik, valószínűleg reggel pikk-pakk elfogy a maradék készlet is a kisebb modellekből.

Mi a német Apple Online Store-t követtük figyelemmel, itt azután, hogy sikerült eljutni az előrendelés felületéhez, pár perc múlva már 7-10 napos szállítási idők szerepeltek a weboldalon, majd nagyjából 1 óra alatt ezek 3-4 hétre változtak. Az a németországi lakos tehát, aki ott szeretne beszerezni például egy 64 GB-os asztroszürke iPhone 6-ot, most legkorábban október első hetében számíthat a futár érkezésére.

iPhone 6

Nem volt teljesen zökkenőmentes egyébként a folyamat. Twitteren elég sok bejegyzés jelent meg amerikai felhasználóktól, akik azt írták, hogy nem tudnak eljutni az előrendelés oldalára, csak az Apple Store Down üzenet fogadja őket. Mások pedig boldogan jelentették, hogy már meg is kapták a visszaigazolást a megrendelésükről. Mi is bőszen frissítgettük a német oldalt, nagyjából 9 óra után 20-25 perccel sikerült eljutni az előrendelés felületéhez.

Persze kérdés az, hogy hány darabbal készült az Apple az első rohamra, de valószínűleg megpróbálták a lehető legtöbbet legyártani az új készülékekről. Pontosabbat majd a 19-e utáni hétvégét követően tudhatunk, amikor bejelentik az első hétvége eladási számait. Abban viszont gyakorlatilag biztosak lehetünk, hogy minden korábbi rekord meg fog dőlni.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Magyarországon mikortól és milyen áron vásárolható meg az iPhone 6. Amint rendelkezünk további információkkal, természetesen azonnal hírt adunk róluk.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!