imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nagyobb MacBook Air jönne jövőre?


A 2008-ban bemutatott MacBook Air az Apple legnépszerűbb laptop szériája, jól egyensúlyoz a hordozhatóság és a teljesítmény között, és ennek megfelelően olcsóbb is, mint a többi MacBook modell. Érdemes ezért figyelni, hogy mit tervez ezzel a sorozattal az Apple, mert most olyan hírek érkeztek, hogy hozzányúlhatnak a 2008 óta megszokott 11 és 13 hüvelykes méretekhez.

A pletyka a tajvani Economic Daily News online laptól származik, akik – beszállítói információkra hivatkozva – szerint a jövő évi WWDC-n az Apple át fogja szabni a MacBook Air széria méreteit. A Worldwide Developers Conference az Apple legnagyobb és legfontosabb fejlesztői konferenciája, amit már régóta minden év június első felében tartanak, Moscone Westben. Mivelhogy ez egy fejlesztői konferencia, ezért értelemszerűen elsősorban a szoftvereken van a hangsúly.

Hagyományosan itt mutatják be a következő OS X operációs rendszert, itt leplezik le az iOS legújabb verzióit is, de idén itt jelentették be az Apple Music-ot is. Ez nem jelenti azt, hogy ne szerepelt volna hardver a WWDC-k történetében. Steve Jobs 2010-ben itt mutatta be az iPhone 4-et, és azt, hogy az iPhone OS-t átnevezik iOS-re. 2012-ben és 2013-ban pedig a MacBook Air frissítéseket adták itt közre, azaz nem volna ördögtől való, ha idén is valami hasonló történne.

Steve Jobs bemutatja a MacBook Air-t 2008-ban.
Steve Jobs bemutatja a MacBook Air-t 2008-ban.

A 12 hüvelykes MacBook és az iPad Pro bemutatásával alapvetően változott meg az Apple nyújtotta hordozható kínálat, utóbbi ugyebár kijelző tekintetében majdnem ugyanakkora, mint a 13 hüvelykes MacBook Air, teljesítményben pedig le is nyomja azt több helyen. Ehhez alkalmazkodva a hírek szerint az Apple újra fogja tervezni a MacBook Aireket, amelyek vékonyabbak lesznek, sőt akár még esztétikai változások is várhatóak. Ezek mellett a legnagyobb változás az lenne a hírek szerint, hogy levennék a termékpalettáról a 11 hüvelykes Air-t, teret adva a MacBook és az iPad Pro párosának, cserébe fölfele bővítenének, azaz bemutatkozhat a 15 hüvelykes MacBook Air modell.

Macbook air

Érdemes azonban erős fenntartásokkal kezelni az értesüléseket, az Economic Daily News ugyanis nem tartozik a legmegbízhatóbb források közé – úgyhogy elképzelhető, hogy semmi sem valósul meg a fentiekből, főleg, hogy nem is lenne túl logikus lépés az Apple részéről. Júniusig még sok víz folyik le a Dunán, de addig is: ti örülnétek egy nagyobb MacBook Airnek?

Források: Apple Insider, MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!