imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nagyobb sebességfokozatba kapcsolt az iPhone-ok vezeték nélküli töltése


Mint tudjuk, a most szeptemberben bemutatott iPhone-ok végre támogatják a vezeték nélküli töltést is. Idáig azonban a módszer nem volt gyorsabb, mint a sima fali töltő. Most viszont az iOS 11.2 leveri a láncolt az elektronok lábáról.

Az iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X modellekkel kapcsolatban, a töltést illetőleg két új funkciót is érdemes fejben tartani. Egyrészt mindhárom modell támogatja a gyorstöltést, amellyel akár kétszer olyan gyorsan tudhatod le a 0-100%-ig terjedő ciklust, mint a mellékelt gyári adapterrel. Másrészt mindhárom modell vezeték nélkül is tölthető.

Mindkét szuper újdonságnál azonban került egy kis üröm is az örömbe. A gyorstöltést ugyanis nem lehet ám olyan egyszerűen előcsalogatni. Kell hozzá egy Lightning-to-USB-C kábel, illetve egy USB-C Power Delivery képes töltőfej. Ha egyikkel sem rendelkezünk, akkor a beruházás minimum 30 ezer forintra rúg, ami azért nem kevés ezért a hóbortért, bár kétségtelen, hogy sokaknak megérheti. A vezeték nélküli töltéssel meg a legfőbb probléma idáig az volt, hogy “csak” 5W-ot tudott az iPhone-ba passzírozni. Ez bár megegyezik a gyári adapter képességével, de ez a szám hivatalosan 7,5W-ig is felmehetne.

Ez még egy korábbi teszt, ahol jól látszik: hiába a 7,5W-os töltő, az iPhone csak 5 wattot vett fel belőle.

Ez utóbbi problémát az iOS 11.2-vel most megoldotta az Apple, ugyanis csak szoftveres korlátozásról volt szó, ami egy frissítéssel egyszerűen feloldható. Az információt a Macrumors kapta egy kiegészítőgyártótól, és gyorsan le is tesztelték a dolgot élőben. A változás bár nem egetrengető, de érezhető. 7,5 wattal fél óra alatt 46%-ról 66%-ra sikerült feltornászni az iPhone X töltöttségét, míg ugyanennyi idővel és kezdőtöltöttéggel az 5W csak 60%-ig jutott.

Érdekes adalék, hogy a 7,5 wattal az Apple még nem aknázta ki teljesen a jelenleg használt Qi 1.2-es szabvány erejét. Elméletileg ugyanis akár 15W teljesítmény leadására is képesek lehetnek a vezeték nélküli töltők, amivel már az iPadekhez mellékelt 12W-os töltők szintjét is megugorhatnák. Elképzelhető tehát, hogy hamarosan a jövő iPadjei is megkapják majd a vezeték nélküli töltés lehetőségét.

Mostantól tehát a vezeték nélküli töltés nem csak kényelmesebb, de gyorsabb is az gyárinál.

Megjegyzés: az iOS 11.2 egyelőre csak béta formájában létezik, de minden bizonnyal hamarosan az éles kiadásra is sor kerül.

Forrás: Macrumors

A vezeték nélküli töltésnél már csak egy menőbb van: a töltődokkal való ténylegesen kontaktust sem igénylő töltés. Szerencsére az iPhone-ok már felkészültek a varázslatra, már csak a technológiának kell befutnia hozzá.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!