imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nagyon úgy néz ki, lesz Dark mode a következő macOS-ben


És ismét az Apple szivárogtatott: az egyik fejlesztő ezúttal nem ráutaló kódsorokat, hanem videót talált a Dark mode-ról az Apple szerverein. Érkezhet az iOS-be is a sötét téma támogatás?

A tavalyi WWDC előtt az egyik legnagyobb kérdőjelet a Dark mode jelentette. Főleg az iOS kapcsán pletykálták, nagyon vártuk, aztán végül is az egészből nem lett semmi. Nem úgy, mint most, hiszen Steven Troughton-Smith olyan felfedezést tett, amely azt valószínűsíti, hogy idén legalább a macOS-ben megjelenik majd ez a funkció.

A spoilerezést pedig ismét az Apple követte el, a szemfüles fejlesztő egy 30 másodperces videót talált az Apple szerverein az Xcode 10-ről, miközben épp a fejlesztői eszközben machinált. Na jó, ennél azért nyilván bonyolultabb a történet, maradjunk annyiban hogy Steven és társai bármit megtalálnak, ha annak minimális esélyét is megadja az Apple. Így volt ez korábban például a HomePoddal, illetve az iPhone X sematikus ábrájával is, amikor Rambo egy béta szoftverben rájuktalált.

A Dark mode-ot felfedező fejlesztő a videót egyből ki is posztolta a Twitterre, ez illetve a mellékelt képek alapján a következők valószínűsíthetőek:

  • Az Xcode sötét interfésszel fog érkezni, a videón látható sötét szemetes ikon azt is előrevetíti, hogy ezt rendszerszinten fogja tudni a macOS 10.14
  • A képeken egy Apple News ikon is feltűnik, ami egyértelműen arra utal, hogy az alkalmazást hamarosan kiadja az Apple Macre is
  • A MacRumors tippje szerint a háttérben a Mojave-sivatag látható éjszaka, ezért úgy gondolják a 10.14-es rendszer a macOS Mojave fantázianevet kapja majd

Ezeken kívül az is egyre valószínűbb, hogy az asztali rendszeren lévő App Store követi majd az iOS átalakulását. Erre már John Gruber, a Daring Frieball szerzője is többször utalt korábban. Szerencsére már csak kettőt kell aludnunk, hogy fény derüljön az igazságra.

A 2018-as WWDC hétfőn este 19 órától veszi kezdetét. A szokásos módon, de újragondolt formátummal, 18:40-től élőben kommentálja az eseményeket Viktor, Red és Handrás az Andrássy úton található iSTYLE üzletből. Kövessetek minket idén is itt az iMagazinon vagy gyertek és találkozzatok velünk személyesen!

Forrás: MacRumors

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!