imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Napenergia felhasználásával érnek az almák


Az Amazont és Targetet is maga mögé utasítva, az Apple lett Amerika legynagyobb napenergia fogyasztó vállalata. 

A SEIA (Solar Energy Industries Association) legújabb felmérése szerint az Apple a legnagyobb napenergia kapacitással rendelkező cég az USA-ban. A vállalat az elmúlt hét évben feküdt rá különösen a megújuló energiaforrások felhasznlására.

Minden erőforrást figyelembe véve, az Apple viszi a pálmát, 393 MW-nyi energia generálásra alkalmas napkollektor paneleivel. Ez pedig az első alkalom, hogy tech cég vezeti a listát.

A tavalyi év első helyezettje, az Amazon most a lista második helyét foglalja el és az Amazon Web Services működtetése miatt van létjogosultsága a tech listán is.

A második helyzett Amazon 329,8 MW, míg a harmadik Target 242,2 MW energia generálási kapacitással rendlekezik.

A világ vezető vállalatai egyre többet invesztálnak a tiszta és megújuló energiaforrásokba, úgy mint a napenergia, mert gazdaságilag is ez az egyik legkövetendőbb példa. A megújuló energiaforrások használata a vállalati szektorban egyre több jelentőséggel bír, mivel csak így tudnak harcolni a klímaváltozás ellen, fenntartható munkahelyeket teremteni és ösztönözni a helyi gazdaságot.

Ha egy globálisan is ismert és népszerű vállalat vagy brand kezd el tenni a környezetért, azt egyből az egész világ tudja és követendő példaként kezeli. Az Apple 2018-ban jelentette be, hogy teljes működését immár 100% megújuló energiából fedezi, és ennek érdekében Kaliforniaszerte, hatalmas napelem telepeket is létesítettek. Az Apple Park is egy a vállalat teljes egészében önfenntartó egységei közül.

Forrás: Solar Means Business

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!