imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Napenergia felhasználásával érnek az almák


Az Amazont és Targetet is maga mögé utasítva, az Apple lett Amerika legynagyobb napenergia fogyasztó vállalata. 

A SEIA (Solar Energy Industries Association) legújabb felmérése szerint az Apple a legnagyobb napenergia kapacitással rendelkező cég az USA-ban. A vállalat az elmúlt hét évben feküdt rá különösen a megújuló energiaforrások felhasznlására.

Minden erőforrást figyelembe véve, az Apple viszi a pálmát, 393 MW-nyi energia generálásra alkalmas napkollektor paneleivel. Ez pedig az első alkalom, hogy tech cég vezeti a listát.

A tavalyi év első helyezettje, az Amazon most a lista második helyét foglalja el és az Amazon Web Services működtetése miatt van létjogosultsága a tech listán is.

A második helyzett Amazon 329,8 MW, míg a harmadik Target 242,2 MW energia generálási kapacitással rendlekezik.

A világ vezető vállalatai egyre többet invesztálnak a tiszta és megújuló energiaforrásokba, úgy mint a napenergia, mert gazdaságilag is ez az egyik legkövetendőbb példa. A megújuló energiaforrások használata a vállalati szektorban egyre több jelentőséggel bír, mivel csak így tudnak harcolni a klímaváltozás ellen, fenntartható munkahelyeket teremteni és ösztönözni a helyi gazdaságot.

Ha egy globálisan is ismert és népszerű vállalat vagy brand kezd el tenni a környezetért, azt egyből az egész világ tudja és követendő példaként kezeli. Az Apple 2018-ban jelentette be, hogy teljes működését immár 100% megújuló energiából fedezi, és ennek érdekében Kaliforniaszerte, hatalmas napelem telepeket is létesítettek. Az Apple Park is egy a vállalat teljes egészében önfenntartó egységei közül.

Forrás: Solar Means Business

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!