imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Napokon belül jöhet a 16″-es MacBook Pro


Az Apple új, 16″-es zászlóshajóját rengeteg pletyka és elmélet övezi. Viszonylag keveset tudunk róla pillanatnyilag, és páran már-már egy időre temették is, most viszont maga Gurman szolgált hírekkel az érkezés időpontjának kapcsán!

Nemrég írtunk nektek arról, hogy a nagyobb MacBook Pro bemutatása sokkalta későbbre tolódhat majd, még akár a jövő évi WWDC-re is, ami igen extrém ellentétben van az addig várt időpontokkal. Az előzetes hírek szerint az Apple ennél a MacBooknál válhat meg először a pillangómechanikás billentyűzeteitől, és válthat ollós kivitelre.

A nagymértékű késés Ming-Chi Kuo jelentése szerint az új klaviatúra beszállítója, azaz a Wistron nevű cég miatt lehet, aki csak a jövő évben tudja csak leszállítani az első adag alkatrészt. Érdekes helyzet alakult ki, hiszen a két legmegbízhatóbb forrás véleménye most erősen eltér, ami Mark Gurman múltheti tweetjéből derült ki:

Ahhoz képest, hogy Kuo 2020 márciusa vagy áprilisa mellett tette le a voksot, Gurman csak simán belecsapva a lecsóba közölte, hogy ezen a héten várható az új, 16″-es MacBook Pro. Váratlan kijelentés volt, de mint nemrég kiderült, ez még semmi! A legutóbbi (hétfői) Twitteres bejegyzésében már arról beszélt, hogy szerdán, azaz ma mutatják be az üdvöskét:

A 9to5Mac friss jelentése szerint az Apple egy New York-i villában tarthatja majd a sajtótájékoztatót, amelyet nem megszokott módon kifejezetten zárt körűnek tervez. Ezt az elméletet igazolhatja az is, hogy az elmúlt napokban több neves tech újságíró is megemlítette tweetjében, hogy New York-ban tartózkodik, vagy éppenséggel pont oda tart.

Tételezzük fel, hogy a pletyka valóban igaz, és a vállalat ma mutatja be az új erőgépét. Mondjuk ki, mindannyian nagyon kíváncsian várjuk, hogy vajon mit mutat majd az Apple, azonban ne feledkezzünk meg egy nagyon fontos dologról! Pár bekezdéssel feljebb említettem, hogy Kuo az ollós billentyűzet beszállítóját okolja az állítólagos késésért.

Kuo nem szokott csak úgy a levegőbe beszélni, a két nagyágyú véleménye pedig szöges ellentétben lehet egymással, ez pedig három verziót eredményezhet. Az első – és egyben legoptimistább – az, hogy Kuo téved, és az Apple maradéktalanul beváltja a hozzá fűzött reményeket. A második az, hogy Gurmannak nincs igaza. Nos, megtörténhet, hiszen ő is csak ember, de ez is igencsak furcsa lenne.

Egy opció maradt csupán, amelyben mindkét félnek igaza van. Könnyen meglehet, hogy Kuo fülese a beszállítóról reális, és Gurman jelentése is fedi a valóságot. Ebben az esetben valószínűsíthető, hogy a vállalat mégsem ebben a modellben mutatja be az új billentyűzetet, vagy legalábbis nem most. Kár lenne érte, hiszen a rajongók igen jelentős része várja már az ollómechanikát.

Fussuk gyorsan végig, hogy mit is várhatunk a 16″-es MacBook Prótól így az állítólagos megjelenésen kívül – leszámítva a már említett klaviatúrát. Kezdjük a dizájnnal! Valószínűsíthető, hogy a termék a paletta legtetején foglal majd helyet. Na nem csak méretben, hanem minőségben is. A pontos kinézetéről nem sokat tudunk, inkább csak a lelkes grafikusok renderképeire csorgattuk a nyálunkat.

Amit viszont több forrás is megerősített az az, hogy méreteit tekintve megegyezik majd a jelenlegi 15″-es MacBook Próval, a nagyobb kijelző a kávák elvékonyítása révén fér majd be az eddigi megjelenítő helyére. Apropó, kijelző! A TFT-LCD megjelenítőt az LG gyártja majd, a felbontása pedig 3 072 x 1 920 pixel lesz, ami 227 ppi pixelsűrűséget jelent.

Ha már erőgép, ejtsünk szót a vasról is! Ugyan elég kevés pontos információt lengettek be, de a legvalószínűbb az, hogy a 16″-es MacBook Pro hardvere megegyezik majd a 15″-es változat csúcskonfigurációjával, amely az Intel 9. generációs, 2,4 GHz-es i9-es processzorát (Turbo Boost esetén 5 GHz), valamint 32 GB RAM-ot foglal magában.

Egyesek szerint elérhető lesz majd egy szerényebb variáns is, amely a gyengébbik 15″-es modellből ugyancsak ismerős lehet, és amelynek a szíve egy hatmagos Intel Core i7-es rendszerchip. Egyes források szerint kicsit átalakulhat a Touch Bar is, melynek során különálló Touch ID gombot, és ESC billentyűt kaphatunk majd.

Ti mit gondoltok, valóban a mai napon mutatja be az Apple a várva várt 16″-es MacBook Prót?

Forrás: MacRumors, 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!