imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Napszemüvegben is működni fog a Face ID? Itt a hivatalos válasz!


Nagyon sokan kérdezték, hogy vajon akkor is működni fog-e az iPhone X arcfelismerése, amikor a felhasználó napszemüvegben néz majd rá a telefonjára. Az Apple most választ adott pár égető kérdésre az új technológiával kapcsolatban. Például, megtudtuk, mi a helyzet rablótámadás esetén.

Az már a bemutatóból is világosan kiderült, hogy az Apple-féle Face ID messze nem az az arcfelismerő technológia, amit eddig láthattunk más gyártók mobiljában. Például, nemcsak, hogy fényképpel, de még profi maszkmesterek által készített álarcokkal sem lehet kicselezni. Egyedül egy gonosz ikertestvér tehet keresztbe a számításoknak, de remélhetőleg olyanja senkinek nincs.

Ez viszont még sokaknak kevés volt ahhoz, hogy meggyőzze őket az Apple arról, hogy a Face ID legalább olyan jó, de sok szempontból még jobb is, mint a szeretett és kedvelt Touch ID. Elkezdtek záporozni a kérdések, hogy jó, de mivan akkor, ha… Kedvenc aggályainkat gyűjtöttük alább össze:

  • Ha pépesre verték az arcunk
  • Ha burkában akarom feloldani
  • Ha éppen símaszk van a fejemen
  • Ha másnapos vagyok
  • Ha részeg vagyok
  • Ha nincs arcom

Na jó, utóbbi természetesen csak vicc volt a részünkről, de a többi is inkább csak hasonló kategóriájú kukacoskodás, mintsem valódi probléma. Nyugodj meg, ha részeg vagy másnapos vagy – hiába érzed az ellenkezőjét -, az arcberendezésed nem módosul. Kedves a nagy figyelem a burkában mászkálók iránt, de ez legyen az Apple gondja, nem hiszem hogy az olvasóinknak ez valós gond (mellesleg szerintem az Apple ezt is megoldotta). Bukósisakosoknak, pépesre vert arcúaknak, símaszkosoknak meg álljon itt egy pró tipp: ideiglenesen használd a jelkódot. Merthogy létezik ám még ez az ősi módszer is.

Volt viszont két teljesen jogos kérdés. 1.) Mi van akkor, ha napszemüvegben vagyok? 2.) Mi védi adataimat egy rablótámadás esetében? Ezek, a fentiekkel ellentétben nem annyira a valós élettől elrugaszkodott aggályok, így jogosan várhattunk rá választ az Apple-től. Meg is kaptuk, egyenesen Craig Federighitől.

Működni fog a FaceID napszemüvegben?

„A legtöbb napszemüveggel igen, de nem az összessel. Nagy többség elegendő infravörös fényt enged át a lencséken ahhoz, hogy a Face ID detektálni tudja a szemeket, még akkor is ha a szemüveg teljesen átláthatatlannak tűnik. Tényleg csodálatos!”

Mi gátolja meg a tolvajt attól, hogy elvegye a telefonomat, az arcomba nyomja, majd elszaladjon?

Két óvitézkedés van: egyrészt, ha nem nézel rá a kijelzőre, akkor nem fog feloldani. Másrészt, ha miközben átadod a rablónak a készüléket egyszerre lenyomod az oldalsó gombokat, akkor ideiglenesen deaktiválódik a Face ID.

Most, hogy ezeket megtudtunk, remélhetőleg már mindenki nyugodtan hajthatja álomra fejét az este.

Forrás: Macrumors

Az iPhone X-ről a bemutató után rögtön összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat. Ha a többi bemutatott készülék érdekel, akkor az iPhone 8-ról itt, az Apple Watch Series 3-tól és az Apple TV 4K-ról pedig itt érdemes olvasgatnod.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!