imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Spamek eltávolítása a calendar alkalmazásból

Naptárfájlok készítése Apple Calendarral


Ha e-mailben szeretnél valakit meghívni, vagy egy komplett naptárat osztanál meg, esetleg weboldalra töltenél fel egy eseményt, ezzekkel a módszerrel érdemes próbálkoznod.

Néha találkozhatsz olyan megoldásokkal weboldalakon, hogy az adott esemény szervezője „add a naptárodhoz“ felszólítással teszi kényelmesebbé az érdeklődők életét. Ilyenkor csak rákattintasz a linkre és a letöltött fájlra, majd kiválasztod, hogy melyik naptárba kívánod hozzáadni az eseményt és voilá, pár másodperc múlva már ott is figyel a naptárban névvel, dátummal, helyszínnel, megjegyzésekkel és minden egyébbel.

A jó hír, hogy az ilyen naptárfájlok létrehozása nem nagy ördöngösség, te magad is készíthetsz saját .ics kiterjesztésű letölthető, megosztható eseményeket. Ráadásul több lehetőség is a rendelkezésedre áll. Nézzük sorjában:

  1. Ha egy konkrét eseményből készítenéd, ami a naptáradban már megvan, egyszerűen csak húzd ki az asztalra (vagy bárhová a Finderbe) a Naptár alkalmazásból az eseményt. A rendszer magától elkészíti a fájlt.
  2. Ha egy komplett naptárat osztanál meg, annak minden eseményével, akkor a Naptár alkalmazásban kattints a menüsáv Fájl > Exportálás elemére. A rendszer a megadott mappába fogja írni a .ics fájlt.
  3. Ha egy olyan eseményt készítenél, ami nincs benne a naptáradban és nem is feltétlen akarod, hogy benne legyen, akkor használd például ezt a webes megoldást. Egyszerű és nagyszerű!

Innentől kezdve pedig nincs más dolgot, mint feltölteni a fájlt a weboldaladra, vagy megosztani a kiszemeltekkel.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!