imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Natív számológép iPaden? Hogyan?


Lassan generációs probléma, amiről mélyen hallgat az Apple. De mutatunk egy megoldást! 

Nos, igen. A natív számológép hiánya iPaden olyan mély bugyra az iOS kódsorainak, amiről csak nehezen, megfelelő szakemberek jelenlétében tudok nyíltan beszélni. Nálam kevés nagyobb rajongója van az iPadnek, ami az otthoni tartalomfogyasztásomnak elsődleges eszköze lett. Minden szuper, csak azt szeretném megkérdezni az Apple vezérkarától, hogy miért nem sikerült eddig megoldani a kalkulátor kiadását iPadre?

Erre is van reális magyarázat, ha nem érdekel a sztori rész, akkor ugorj a cikk végére, rögtön mondjuk is a tuti. Tehát, a legenda úgy tartja, hogy az Apple életének egy igen jelentőségteljes alakja, maga Steve Jobs kaszálta el a Számológép alkalmazást iPaden. Hogy miért? Nos, állítólag az iPad megjelenése előtti hetekben az egykori CEO behívatta irodájába Scott Forstallt, aki annak idején az iOS 1 és iOS 6 közötti időszak gyönyörű grafikus interfészéért felelt. Aki elfelejtette volna, valaha így nézett ki az iOS:

Steve két meeting között arról akarta meginterjúvolni Frostallt, hogy mi a helyzet az újratervezett Számológép alkalmazással (2010-et írunk, az iPad bemutatásának évét). Mire Forstall felvilágosította, hogy ilyen feladat nincs csapatának listáján. Ezért hát Steve Jobs úgy gondolta, hogy az appot így nem lehet a felhasználók kezébe adni, ezért arra kérte Forstallt, hogy a lehető leggyorsabb tempóban távolítsa el a teljes alkalmazást, ha nem tud vállalható megoldással előrukkolni. Mint tudjuk, nem tudott.

TL;DR

Ezért hát marad a következő megoldás:

Az iOS keresője megyezezik a Macen már jól ismert Spotlight keresés lehetőséggel. Ez a funkció pedig még az iOS 9-ben debütált, ami rengeteg újdonságot hozott magával. Többek között a számológép alkalmazást is. Ezért hát marad a következő megoldás:

  • Középről húzd le a kijelzőt, amíg a keresés funkciót el nem éred
  • Koppints a Spotlight keresésbe
  • Kezdd el beírni a megoldandó műveletet, és a Spotlight azonnal kidobja a helyes megoldást.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!