imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Navigáljon téged is Arnold Schwarzenegger


A Waze a világ legnagyobb közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazása. A lényege, hogy egy olyan élő térképet tudunk használni, amelyet a körülöttünk lévő autósok formálhatnak, ezáltal ellátva minket minden szükséges útinformációval. Az alkalmazás alapötlete már önmagában is nagyszerű volt, de a kivitelezés és a működése a gyakorlatban még vonzóbbá teszi a felhasználók számára. Az új frissítésben pedig igazán meglepő ötlettel álltak elő a fejlesztők. 

A most megjelenő Terminátor: Genisys című film tiszteletére felkérték a főszerepet játszó Arnold Schwarzeneggert, hogy közös erővel hozzanak létre az alkalmazáshoz egy Terminátor navigálóhangot. Kalifornia volt kormányzója természetesen elvállalta a feladatot és így született meg a különleges mondatokat is tartalmazó hanganyag. Sajnos a mondatok csak angol nyelven érhetőek el, de így is remek szórakozást nyújt a navigáció.

cover_waze

Már mikor először használtam a Waze appot, kölcsön szerettem volna adni a hangom a navigáláshoz. A Terminátor a tökéletes gép a felhasználók irányításához. Mindennap kérik a rajongóim a közösségi hálókon, hogy rögzítsek nekik néhány mondatot a filmből. Így most lehetőségem nyílt tényleg az autójukba vinni egy igazi klasszikust és a vonzó osztrák akcentusomat is.

Eszerint tehát a színész biztos a sikerben. A hangot egyébként a bal oldalon található autó ikont, majd a beállításokat választva a hang menüben tudjuk beállítani. Itt a hang nyelvének állítsuk be, hogy English (US) – Terminator Genisys. Ha ezután indítunk egy új navigálást, akkor már Arnold köszönt minket. Íme néhány mondat, amelyet hallhatunk navigálás közben:

“I’m looking for Sarah Connor, but we can go to your destination first!”
“I know where you’re going, and I will get you there… trust me”
“In need of a Terminator?  No problemo… I will join the ride. Let’s move!”
“My mission is to protect you… accident ahead!”
“You have reached your destination… hasta la vista, baby!”
“Mission accomplished. It has to end here… I’ll be back!”

• Waze letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes)

Forrás: AppAdvice.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!