imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az NBA kosarasa az iPhone-ra fogja a bénaságát


Matt Bonner az NBA egyik erőcsatára a 12 éves karrierje alatti legrosszabb szezonját tudhatja maga mögött, és egy nyilatkozatában az iPhone 6-ját okolja. A San Antonio Spurs játékosa szerint ugyanis a nagyobb kijelző miatt az ujjai más pozícióban állnak és ezért romlott a hárompontos dobásainak a pontossága. Ha ez nem lenne elég, akkor a játékos azt gondolja, hogy a tavaly diagnosztizált teniszkönyöke is az Apple nagyobb telefonjának köszönhető.

Matt átlagosan 41.4%-os pontossággal szórja a hárompontosokat, viszont a mostani idényben ez drasztikusan lecsökkent 36.5%-ra. A teljesítményének a romlása természetesen az edzőjének, a csapattársainak és nem utolsósorban a közönségnek is feltűnt. Éppen ezért a nemrégiben adott interjúja során a riporterek rákérdeztek arra, hogy van-e valami olyan tényező most a játékos életében, ami megmagyarázná, hogy miért lett pontatlanabb a távoli dobásokat illetően.

Ez a dobás se sikerülhetett - ha a kéztartásból indulunk ki

Tudom ezt sokan nevetségesnek fogják tartani, de az én elméletem ez. Amikor az új iPhone kijött, akkor az jóval nagyobb volt, mint azt megszoktam az előző generációknál. Éppen ezért komoly erőfeszítés volt használni azt, hiszen jobban ki kell nyújtanom az ujjaimat, hogy elérjem a gombokat és a képernyő egyes részeit. Őszintén hiszem, hogy ez volt az indoka a szezonbeli rossz teljesítményemnek és a teniszkönyököm kialakulásához is ez vezetett.

Az érdekes ebben csak annyi, hogy a játékos bal kezén alakult ki a sérülés, Matt Bonner pedig köztudottan jobbkezes. Persze a tartókéznek is szerepe van az irányításban, éppen ezért érthető, hogy betegsége miatt romlott az egész teljesítménye. A telefont viszont az ember általában azzal a kezével használja, amivel egyébként minden mást is csinál. Az viszont tényleg hihető, hogy egy ilyen betegség esetében romlik a teljesítménye. Szerencsére a felépülése után visszajött a formájába, és a szezont már egy sokkal jobb lövéspontossági-mutatóval játszotta tovább.

Állítása szerint a Spurs edzői is egyetértenek az elméletével, hiszen nekik is lett hasonló problémájuk, abból, hogy egy meg nem nevezett mobilra készült játékot túl sokáig játszottak. Arról egyébként nincs információnk, hogy Matt 6 vagy 6 Plus készülékkel rendelkezik, ahogy arról sem, hogy a többi NBA játékost, aki váltott az új iPhone-ra, mennyire viseli meg a telefonjuk használata.

Forrás: The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!