imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ne dőlj be az új iMessage-es adathalász kísérletnek


Időnként előfordul, hogy a szigorú szabályozások és komoly védelem ellenére egyes adathalász kísérletek eljutnak a felhasználókig. Ilyen történt most is az iMessage-en keresztül. Kis odafigyeléssel nem eshetünk csapdába.

Az Apple rendszerei, legyen szó asztaliról vagy mobilosról, általában védve vannak a különféle vírusoktól, malware-ektől és egyéb kártékony programoktól; ennek a szerencsés helyzetnek több oka is van, amelyekről itt írtunk részletesen. Ennek ellenére persze vannak olyan támadások, melyeket nehéz megelőzni. Emlékezzünk csak vissza a tavalyi spam meghívókra az iCloud naptárakban. Hasonlóan elkerülhetetlenek az adathalász kísérletek is – ilyen próbálkozás a mai témánk is.

Egy Reddit felhasználó számolt be arról, hogy egy már messziről is gyanúsnak tűnő iMessage üzenetet kapott.

Az iPhoneID-d a mai napon lejár. Kattints [egy linkre], hogy frissítsd és elkerüld a szolgáltatások és alkalmazások elvesztését – áll az üzenetben.

Nyilvánvalóan az olvasóink többsége egyből levágta volna, hogy egyrészt nincs olyan, hogy iPhoneID, másrészt az Apple sem iMessage-n keresztül szokott kommunikálni velünk, főleg nem rövidített linkeken keresztül. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy már csak a nagy számok törvénye miatt is biztosan akad rengeteg olyan felhasználó, akik csont nélkül bedőlnek egy ilyen kísérletnek.

A link természetesen egy adathalász oldalra vezetett tovább, ahol a gyanútlan felhasználók szépen megadhatják személyes adataikat a rossz szándékú támadóknak, akik ezután azt kezdenek velük, amit csak nem szégyellnek.

Ha ebbe, vagy hasonló üzenetbe botlanál, tedd meg a szívességet kevésbé tájékozott felhasználótársaid érdekében, hogy az üzenetről screenshotot készítesz, amit a spam, vagy adathalász kísérlet fogadásának időpontjával együtt elküldesz az Apple-nek a imessage.spam@apple.com e-mail címre, hogy mielőbb megfékezhessék a támadókat.

Forrás: AppAdvice

Az iOS 11 szeptemberben érkezik, és a sok új, látványos funkció mellett több apróbb, biztonsági szempontból viszont annál fontosabb újítással is kecsegteti a felhasználókat. Például a fotóink is nagyobb biztonságban lesznek majd.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!