imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ne is reménykedj: nem lesz ingyen iPhone 6 aksicsere


A külföldi techsajtóban futott egy kört a pletyka, miszerint az Apple hamut szór a fejére, beismeri bűneit, és kicseréli a hidegben leálló iPhone 6 akkumulátorokat is. Rossz híreim vannak…

Az egész sztori ott kezdődött, hogy – elsősorban az iPhone 6s-ek – rendszerint eldobták az aksijukat a hidegben. Az Apple elismerte a hibát, ami állításuk szerint csak a készülékek egy nagyon kis százalékát érinti. Ehhez képest körülbelül az összes 6s-t használó ismerősömél jelentkezik a probléma, és ami a nagyobb baj, hogy nem csak náluk, hanem úgy 5s-től felfelé gyakorlatilag mindenkinél. Nem véletlen, hogy amikor kitettük a csereprogram részleteit, rengetegen panaszkodtatok a kommentekben, hogy más típusú készüléket használtok, de ugyanúgy jelentkezik a hiba.

1.jpg

Nekik hozott örömhíreket a tegnapi nap, hiszen a gyakran pontos Macotakara nevű japán techoldal megírta: úgy néz ki, hamarosan indul egy csereprogram az iPhone 6-ok akkumulátorproblémáinak javítására is. Jelezték, hogy a hír csak egy megerősítetlen pletyka, valamint, semmilyen további információnak nincsenek birtokában, de akkor is, megpedzegette az elveszettnek hitt remény egy halvány lehetőségét.

2.jpg

Hát ebbe az idillbe gázolt bele a valóság, mint buldózer a homokozóba. A szomorú helyzet az, hogy nem lesz semmilyen csereprogram, és valószínűleg ez így is marad a jövőben. És ezt nem mi tippeljük, hanem az Apple egy belsős embere állítja:

Folyamatosan elemezzük a hozzánk beérkező statisztikákat. Nincs alapja, és ezért jelenleg nincs is tervbe véve egy széleskörű iPhone 6 akkumulátor csereprogram indítása.

Pedig nem volt ám mindig ilyen szőrősszívű az Apple. Emlékszünk még azokra az időkre, amikor gyakorlatilag bármilyen hibával bevittél egy iPhone-t, az Apple adta az újat (vagy felújítottat)? És az iPhone 5-ök szintén akkumulátorgondjait orvosolandó javításiprogramra 2014-ből? Vagy arra, hogy pár GPU hibás 2011-2013-as MacBook Prót még 2016-ban is ingyen javítottak?

3.jpg

 

Na, ezekkel a jó szokásaival tűnik mostanában leállni az Apple. Kezdve a rengeteg felhasználót felháborító „Touch Disase” betegséggel, ami az iPhone 6 Plus-okat érintette. A hibát a cég 150 dollárért javítja, mondván: a felhasználók tehetnek róla. Most pedig ezzel a lemerülésesdivel lehetne kicsit nagyvonalúbb az Apple. Igaz, veszélyes terület ez, a Samsung például rendesen meg is szívta, de a hiba be nem ismerése még nem fogja megoldani a felhasználóik problémáit…

Forrás: Macrumors és AppleInsider

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!