imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ne várjátok még annyira az SE 2-t


A napokban egyre több forrás és elemzőcég is felkapta a hírt, miszerint nemsokára startol az Apple nagy sikerű, jóárasított iPhone-jának, az SE-nek a folytatása. Sajnos viszont a mostani pletykákat nem érdemes készpénznek venni.

Javában zajlik az éves uborkaszezon az Apple-hírek háza táján. Kijött az új iPhone, mindenki letesztelte már az újdonságokat, a HomePod még várat magára és egyelőre nincs a látóhatáron semmi izgalmas. Mit van mit tenni ilyenkor, elkezdenek felbukkanni a hangzatos címek a nemzetközi sajtóban.

És hát mi is csenghetne jobban, mint az egyik legnépszerűbb, legkorrektebb Apple-termék, az iPhone SE frissítése, ami egyébként épp időszerű is lenne, tekintve hogy egy lassan két éves modellről beszélünk.

A helyzetet tökéletesen jellemzi egyik kolléga története, akinek ismerőse azt mondta, azért nem vesz már iPhone X-et, mert hamarosan megjelenik az iPhone SE Pro. Na most vagy ő Tim Cook squash-partnere és mindenkinél korábban tud valamit, vagy egyszerűen csak rossz lóra tett. Egyelőre ugyanis semmilyen megbízható forrás nem regélt a várva-várt frissítésről.

Mégis, emberünket nem lehet informálatlansággal vádolni, sőt. Az, hogy ennyire várja az SE folytatását épp arról tanúskodik, hogy olvassa a nemzetközi Apple-híreket. Lássuk, hogyan születik egy jó kis SE 2 pletyka.

A TrendForce, tajvani piackutató cég éves jelentésében kicsit elemezgetni kezdte a nemzetközi okostelefon helyzetet. Úgy vélik, hogy az eladások általánosságba véve 5%-ot csökkenni fognak 2018-ban, viszont az egyes gyártók, mint például az Apple, ennek ellenére növekedést tudnak produkálni.

Úgy kalkuláltak, hogy a 2017-es 3%-os növekedés az Apple részéről csak az iPhone X gyártási nehézségei és a csúszás miatt jött össze, az akadályok elhárultával 2018-ban 7,5%-ra fog felkúszni ez a mutató. Ehhez azonban szükség lesz az Apple részéről egy kis löketre, ami véleményük szerint nem lehet más csak az iPhone SE folytatása.

Ezt a fejtegetést vette át a Macrumors, akik a történetet még kiegészítették a szintén tajvani Economic Daily News forrásaival. A lap szerint folyamatban van egy 4”-es készülék gyártása, amelyet az indiai Bangalore-ban található Wistron gyárban szerelnek majd össze és 2018 első felére várható. Mi más is lehetne, ha nem az SE 2.

A buliba természetesen beszállt személyes kedvencünk a DigiTimes is, akiknek mindennemű értesüléseit igyekszünk messziről kerülni, hiszen az egyik legkevésbé megbízható lapnak számítanak a techsajtóban. Ők már azt is tudni vélik, hogy az SE 2 egész konkrétan februárban 18-án fog betoppanni a felhasználók életébe. Hogy honnan a titkos tudás, arról nem szól a fáma.

Ettől függetlenül a DigiTimes értesüléseit egy az egyben benyalta az egyébként megbízhatónak számító GfK piackutató cég is és úgy írtak a dologról, mintha már egy SE 2-n pötyögték volna le a gondolataikat.

Félreértés ne essék, mindezektől függetlenül nem kizárt, hogy jön SE frissítés – akár már februárban. Épp csak nem tűnik valószínűnek. Mostanában, hogy minden fontosabb megjelenést hónapokkal előre tudni lehet, ha valóban ennyire előrehaladott állapotban lenne a gyártás, arról Kuo vagy Gurman is biztosan értesült volna. Szóval mi inkább megvárnánk a spórolással, amíg tőlük érkezik valami infó.

A várakozást addig is üsd el fain kis koncepcióképek nézegetésével. Több opciós közül is választhatsz.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!