imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Néhány trükk az Apple fülhallgatóval, amit nem ismertél eddig


Habár rengeteg fejhallgató és fülhallgató van, amely sokkal jobb hangzást nyújt, mint a gyári Apple fülhallgatók, sokan mégis inkább az utóbbit preferálják. Ennek az egyik oka a jobb oldalon található irányítóegység, ami abban nyújt nagy segítséget, hogy a telefonunk elővétele nélkül tudjuk kezelni azt, főként zenehallgatás közben. Rengeteg olyan lehetőség van viszont ebben a kis panelben, amit csak kevesen ismernek. Te hányat ismersz?

Talán a hangerő módosításon kívül a középső gomb egyszeri megnyomásával elérhető lejátszás / szünetelés funkció a leginkább elterjedt. Ha éppen használjuk a fülest és bejövő hívásunk volt, akkor arra is rájöhettünk, hogy a középső gomb egyszeri megnyomásával fel tudjuk venni a hívást, a gomb nyomva tartásával pedig elutasítjuk azt. Ha befejeztük a hívást, megint egyszeri gombnyomással le tudjuk azt tenni. Ennél viszont még sokkal több lehetőség rejlik benne.

get-more-out-your-apple-earpods-with-these-tricks.w654

Zenehallgatás közben például a következő számra tudunk ugrani, ha kétszer megnyomjunk a középső gombot. A szám elejére való ugráshoz háromszor kell megnyomni, majd ha megint megismételjük, akkor az előző számra vált az iPhone. Lehetőségünk van arra is, hogy csak előretekerjünk egy kicsit az éppen hallgatott zenében, ehhez egyszer kell megnyomnunk a középső gombot, majd a második lenyomásnál annyi ideig nyomva tartani, ameddig a kívánt helyre nem ér a dal.

get-more-out-your-apple-earpods-with-these-tricks.w654 (2)

A zenehallgatásban és a hívások gyors kezelésében tehát nagy segítség az Apple gyári fülese, de mi a helyzet a többi téren? Nos, mindenekelőtt ott van például az is, hogy a Siri kompatibilis készülékeken a középső gomb két másodperces nyomva tartásával, akár a személyi asszisztensünket is meg tudjuk idézni. Igazából egy jelkóddal védett telefonon sok értelme nincs az egész funkciónak, mert a parancs megadása után valószínűleg a következő mozdulatunk az lesz, hogy kézbe vesszük a készüléket és beírjuk a jelkódot. Ugyanakkor a hidegben, amikor az ember nem szívesen venné a kezébe a telefont, egyszerűbb megoldása lehet Siritől megkérdezni az időt, mint a telefonunkon megnézni.

get-more-out-your-apple-earpods-with-these-tricks.w654 (1)

Ezen kívül van még egy remek funkciója az iPhone fülhallgatóknak. Aki már régóta fotóz iPhone-nal szinte biztosan ismeri, hogy a hangerő fel gomb akár kioldó gombnak is működik. Igazából rengeteg mindenre lehet használni, főleg ha házilag készít az ember egy toldást a kábelbe. Így elég messziről is lehetőségünk van az iPhone-nal képet csinálni, annak pedig, hogy ezt hogyan lehet hasznosítani már csak a fantázia szab határokat. Egyébként ha a toldást meg tudtuk oldani házilag, akkor akár gallér alá rejthető mikrofont is készíthetünk belőle, hogy a videóinkban sokkal jobb hangzást érjünk el. Ehhez persze szépen kell toldani, hogy a hang zajmentes maradjon.

A cikkben szándékosan végig az Apple fülhallgató kifejezést használtam, hiszen mind a három modellel működik az összes fent említett funkció. A borítókép a DevianArt-ról származik.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!